Logo deteylinger.nl
<p>Eveline Botter (links) nam in maart van dit jaar cheques in ontvangst voor Zon op Teylingen, uit handen van wethouder Heleen Hooij (r). | Foto: pr.</p>

Eveline Botter (links) nam in maart van dit jaar cheques in ontvangst voor Zon op Teylingen, uit handen van wethouder Heleen Hooij (r). | Foto: pr.

(Foto: pr.)
Teylingen

Eveline Botter is eerste Klimaatburgemeester van Teylingen

  Duurzaam & Groen


Teylingen • Eveline Botter (61) mag zich de eerste Klimaatburgemeester van gemeente Teylingen noemen. Dat maakt het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) vandaag bekend als startsein van de Nationale Klimaatweek. Een week waarin de Klimaatburgemeester een belangrijke rol speelt voor haar medebewoners. Het is namelijk de bedoeling dat Eveline Botter de inwoners van Teylingen inspireert zich ook in te zetten voor een beter klimaat.

Speciaal voor haar benoeming ontving Eveline een ‘Nationale Klimaatweekvlag’ die zij de hele week kan ophangen op een plek naar keuze. Zo kan iedereen zien dat zij de Klimaatburgemeester is geworden van gemeente Teylingen.

Botter is, mede met de coöperatie Zon op Teylingen, veel met het klimaat bezig en hoopt met haar duurzame voorbeeld mensen in directe omgeving aan te zetten tot actie. Eveline Botter, Zon Op Teylingen: “Het eerste dak van Zon op Teylingen gaat binnenkort voor 83 leden groen stroom produceren. We zijn in gesprek met de volgende ondernemer die dit goede voorbeeld te volgen. Naast groene stroom lokaal opwekken gaan we ook energie besparen. Ik doe ook mee met de Nationale Duurzame Huizenroute op 30 oktober!”

142 Klimaatburgemeesters in Nederland

In de afgelopen weken hebben in totaal 142 Klimaatburgemeesters uit 101 gemeenten zich aangemeld via www.iedereendoetwat.nl/nkw. Eveline uit gemeente Teylingen is één van hen. Met haar eervolle benoeming hoopt zij tijdens de Nationale Klimaatweek andere inwoners uit de gemeente te inspireren om ook iets te doen voor een beter klimaat. Dat kan iets groots zijn of klein. Goedkoop of duur. Van zonnepanelen op het huis tot minder voedselverspilling. Of een duurzame actie in de straat of wijk met de buren.

Meer berichten