Bob Koppier en Mieke van den Nouland nemen de cheque voor het Ronald McDonald fonds in ontvangst. | Foto: pr.
Bob Koppier en Mieke van den Nouland nemen de cheque voor het Ronald McDonald fonds in ontvangst. | Foto: pr. Foto: pr.

Springplank houdt sponsorloop voor Ronald McDonald Kinderfonds

Onderwijs Sassenheim

Sassenheim • Leerlingen van basisschool De Springplank hebben een cheque van 5400 euro overhandigd aan het Ronald McDonald Kinderfonds. Dit bedrag is opgehaald door een sponsorloop. De school is geënthousiasmeerd door Bob Koppier, penningmeester van de ouderraad van De Springplank. Hij nam deel aan een homeride, een fietstocht van 500 kilometer in 24 uur.

Koppier deed dit met team TGV. De school vond dit een fantastisch initiatief en wilde graag hun steentje bijdragen. “Wij vinden het belangrijk dat leerlingen actief maatschappelijk betrokken zijn”, aldus Dorien van Doeveren, directeur van De Springplank. “Het is mooi om te zien dat onze leerlingen voor kwetsbare kinderen en hun families betekenisvol kunnen zijn.” 


Op donderdag 24 juni is de cheque door alle leerlingen overhandigd aan Mieke van den Nouland- De Graaf. Mieke heeft zelf dankbaar gebruik gemaakt van het Ronald Mc Donaldhuis Sophia in Rotterdam. Ronald Mc Donaldhuizen zijn afhankelijk van giften als deze. Het opgehaalde bedrag krijgt een hele mooie bestemming.

Milan in actie

Leerling Milan was extra gemotiveerd om deel te nemen aan de sponsorloop. Hij weet uit eigen ervaring wat het fonds kan betekenen voor een gezin. Hij was op de dag van de sponsorloop ziek, maar heeft de volgende dag in zijn eentje de rondjes gelopen. Hiermee heeft hij een bedrag van 670 euro opgehaald. 

Doorzettingsvermogen

“We zijn trots op alle leerlingen die zich zo enthousiast hebben ingezet”, vertelt Van Doeveren. “De kinderen worden op De Springplank opgeleid tot wereldburgers. Dit doen zij door een ontdekkende en onderzoekende houding aan te nemen. Ambitie is hierin belangrijk en in dit geval ook doorzettingsvermogen. Ze hebben enorm hun best gedaan voor een ander en dat vind ik mooi om te zien.”

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant