Eindelijk is er een voorziening voor warme versnapering bij station Sassenheim. Raadslid Keeven feliciteert Heus met het uitbaten ervan. | Foto: Nico Kuyt
Eindelijk is er een voorziening voor warme versnapering bij station Sassenheim. Raadslid Keeven feliciteert Heus met het uitbaten ervan. | Foto: Nico Kuyt

Gratis koffie bij vertraging van trein?

Politiek Sassenheim

Sassenheim • Krijgen de wachtende reizigers met een vertraging van meer dan een uur op station Sassenheim een gratis kopje koffie aangeboden van de koffiekar Koffieheus? Die vraag zal binnenkort van de NS een antwoord krijgen.

Door Nico Kuyt

Sinds kort staat Koffieheus met een kar met hete dampen bij de trappen van het station. Om de vergunning voor de standplaats te krijgen is een lange weg aan vooraf gegaan. VVD-raadslid Bob Keeven bracht vier jaar geleden terloops in de raadscommissie Ruimte het gebrek aan zo'n voorziening naar voren.

Veel gegadigden

De gedachte ging een eigen leven leiden en werd een item wat keer op keer weer zeer onverwacht in politiek Teylingen opnieuw opborrelde. Intussen ontstond er een stormloop aan gegadigden voor het uitbaten ervan, dus de behoefte was er zeker. Uiteindelijk werd de knoop doorgehakt en sinds 1 januari verkreeg Koffieheus een tijdelijke vergunning voor het verkopen van deze warme waren uit zijn bejaarde Renaultbusje op het stationsplein.

Noodzakelijke voorziening

De politiek scheidende Keeven, want naar verluidt zal hij in de volgende verkiezingen niet meer dingen naar een plek in de gemeenteraad, bracht vorige week de felicitaties over aan uitbater Richard Heus. "Het gaat erom dat er zo'n voorziening is. Dat reizigers in de mogelijkheid zijn even een beker te kunnen nemen", onderstreepte Keeven.

Koffie-hulp

Heus heeft inmiddels een aanvraag ingediend bij NS voor het plegen van koffie-noodhulp. Deze service bedient hij ook bij zijn tweede standplaats bij het station van Hillegom. Als een trein daar langer dan een uur vertraging heeft, mag hij op kosten van de NS koffie uitdelen aan de gedupeerde reizigers om hen met een bakje troost toch nog enige warmte geven. Een antwoord is nog niet gekomen, maar hij heeft ook voor Sassenheim deze service bij NS aangevraagd. De (koffie)molens bij deze organisatie malen langzaam, maar binnenkort zal hij hierover een antwoord krijgen. En dan maar hopen op een vertraging.

Uit de krant