Definitief ontwerp voor weidevogelgebied in Boterhuispolder | De Teylinger
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225518&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo deteylinger.nl
Foto: Johan Kranenburg
Warmond

Definitief ontwerp voor weidevogelgebied in Boterhuispolder

  Politiek

Warmond • De Boterhuispolder moet een toegankelijk weidevogelgebied met nieuwe verblijfsplekken worden. Op dinsdag 3 juli wordt het definitieve ontwerp gepresenteerd.

De Boterhuispolder in Warmond is een wandel-, fiets- en waterrecreatiegebied aan de Kagerplassen. De gemeente Teylingen heeft in de polder 39 hectare grond in eigendom. Op deze gronden werkt de gemeente samen met boeren en grondeigenaren aan de uitbreiding van wandel- en fietspaden, recreatief gastheerschap, de versterking van natuurwaarden en (agrarisch) ondernemerschap.

Op dinsdag 3 juli presenteren de gemeente en de families De Willigen en Van Leeuwen het definitief ontwerp. De presentatie start om 19.30 uur en vindt plaats op het erf van familie Van Leeuwen Langebrug 1 2362 XA Warmond. Vanaf 19.15 uur is de ontvangst. De bijeenkomst duurt tot 22.00 uur.

Boterhuispolder

Het ontwerp laat zien hoe de Boterhuispolder er in de toekomst uit komt te zien. Het wordt ontwikkeld tot een weidevogelgebied dat via een nieuw fiets- en boerenwandelpad (deels) toegankelijk wordt voor recreanten. Zij vinden er in de toekomst bovendien nieuwe plekken voor een aangenaam verblijf.

Tijdens de presentatie wandelen we door de polder en vertellen de families De Willigen en Van Leeuwen op hun erf over hun initiatieven. Zo komt er een verkooppunt van Lakenveldervlees en andere streekproducten en een verblijfsplek voor recreanten en zakenmensen die er terecht kunnen voor een hapje of een drankje, een vergadering, workshop of educatieve activiteit.

Achtergrond

De ontwikkeling van de Boterhuispolder wordt uitgevoerd in het kader van het 'Uitvoeringsprogramma Leidse Ommelanden 2014-2020'. Verschillende gemeentes werken mee aan dit grootschalige programma, dat uiteenlopende projecten omvat. Al die projecten samen leiden tot een duurzaam stad-land systeem bestaande uit een netwerk van routes, die beginnen en eindigen in Leiden en die lopen via de Leidse ommelanden (waar ook de Boterhuispolder deel van uitmaakt). Met op en aan de routes aantrekkelijke plekken voor een kort of lang verblijf.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225518&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>