Inwoner vraagt in brief om betaald parkeren bij station Sassenheim | De Teylinger
Logo deteylinger.nl
De in totaal 520 parkeerplekken waren allemaal bezet in december. | Foto: archief
De in totaal 520 parkeerplekken waren allemaal bezet in december. | Foto: archief (Foto: Marieke Voorn)
Sassenheim

Inwoner vraagt in brief om betaald parkeren bij station Sassenheim

  Politiek

Sassenheim • Op de agenda van de raadscommissie Bestuur van woensdag 16 januari is een ingestuurde mail van een inwoner opgenomen als ingekomen stuk. De inwoner klaagt hierin dat het parkeren op de vergrote parkeergelegenheid bij station Sassenheim bijna onmogelijk is.

Door Nico Kuyt

Eind november 2017 is er een extra parkeerdek gerealiseerd bovenop de huidige parkeergelegenheid, waardoor het aantal auto's die er kunnen parkeren bij Station Sassenheim verdubbeld is. De gemeenteraad besloot in 2015 tot het realiseren van een parkeerdek met ongeveer 240 extra parkeerplaatsen. In totaal zijn er 520 parkeerplekken voor het dagelijks woon- werk verkeer.

Geen parkeerplek

De briefschrijver wilde in december zijn auto parkeren. De melding ´vrij´ stond te branden, maar er bleek geen enkele parkeerplek meer vrij te zijn en hij zou een plek moeten zoeken bij supermarkt Dirk of de Wasbeek. Hij parkeerde de auto evenwel naast de parkeerplekken aan het einde van de parkeerplaatsen beneden, naast de trap, waardoor de schrijver in aanmerking zou komen voor een parkeerboete. Die heeft hij overigens niet gekregen.

Vakantiegangers

De schrijver wil nu dat er spoedig gekeken wordt naar betaald parkeren als optie. Het is volgens de schrijver een feit dat er ook auto's staan van vakantiegangers die 's avonds niet weggehaald worden, omdat Sassenheim een van de weinig stations is met een verbinding naar met Schiphol, waar nog geen betaald parkeren ingevoerd is. De schrijver vermoedt dat er zo veelvuldig misbruik van het parkeren wordt gemaakt.

De briefschrijver wijst op een uitspraak van wethouder Bas Brekelmans dat na de uitbreiding de gemeente goed zou opletten op langparkeerders voor Schiphol. Mocht dat inderdaad het geval blijken, zullen maatregelen getroffen worden, zo liet de gemeente in november bij de officiële opening weten.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>