Logo deteylinger.nl
Foto: pr
Sassenheim

Senioren luiden noodklok over slechte trottoirs

  Politiek

Sassenheim • De Sassemse afdeling van de Seniorenvereniging Teylingen heeft een brandbrief aan de gemeenteraad geschreven over de moeilijkheden die wandelaars, die minder mobiel zijn, in een rolstoel zitten of met een rollator, met een beperking of met een kinderwagen, ondervinden op sommige trottoirs in Sassenheim.

Door Nico Kuyt

De vereniging geeft aan dat, hoewel er op verschillende plekken in de gemeente werkzaamheden aan de trottoirs zijn verricht, het toch blijkt dat bij een aantal trottoirs nog problemen zijn. Er leven klachten over loszittende, omhoogstekende stoeptegels, grindpaden, hellinkjes of ruimte tussen een boomstam en een tegel. “Hierdoor kunnen soms grote problemen ontstaan voor rolstoelgebruikers of mensen met een rollator, blinden of slechtzienden en mensen met een kinderwagen”, zo leest het schrijven. Dit probleem geldt onder andere voor de trottoirs tussen de Bernardus en de Zandslootbrug aan beide zijden. “De duwers van rolstoelgebruikers zijn vaak oudere mensen die met elkaar het centrum van het dorp willen bezoeken. Onregelmatigheden in het wegdek zijn voor hen een extra zwaar obstakel.” Soortgelijke klachten zijn ook binnengekomen over het trottoir aan de Kagerdreef aan de zijde van de drive-in woningen en de Lindenlaan aan beide zijden.

Containers

Een tweede probleem is het plaatsen van de vuilcontainers. “De wijze van terugplaatsen van de lege vuilcontainers door de ophaaldienst leidt voor mindervaliden en slechtzienden vaak tot een probleem omdat ze de rijweg op moeten om er langs te gaan. Van de week werd gezien hoe medewerkers van de reinigingsdienst de containers na het legen terugplaatsen: midden op het trottoir. Echter ook het gedrag van de bewoners zorgen hierbij voor problemen als zij de containers na het legen uren lang laten staan. Als het dan hard gaat waaien vallen deze om en liggen dwars over de trottoirs. Hierover zou in de communicatie naar de bewoners best wel eens aandacht aan besteed kunnen worden”, zo besluit de brief. De vereniging verzoekt de gemeente aan de problemen passende aandacht te besteden. (NK)

Meer berichten