Logo deteylinger.nl
<p>Het CDA vindt dat er een extra binnensportaccommodatie moet komen. | Foto: pr.</p>

Het CDA vindt dat er een extra binnensportaccommodatie moet komen. | Foto: pr.

(Foto: pr.)
Teylingen

CDA gaat voor een nieuwe sporthal

  Politiek

Teylingen • Er moet minstens één nieuwe sporthal bij komen in Teylingen, en wel zo snel mogelijk. Deze sporthal zal een antwoord geven op de vraag van de binnensportverenigingen in Teylingen naar meer capaciteit en betere mogelijkheden tot sportbeoefening. De situatie is nu zo nijpend dat sommige verenigingen een ledenstop hebben moeten invoeren. Dat vindt CDA Teylingen onaanvaardbaar.

Sport draagt bij aan een goede gezondheid, maar zorgt ook voor maatschappelijke verbinding. Het nodigt, behalve tot bewegen, uit tot ontmoeting en het vergroot je leefwereld.

Sportverenigingen zijn een belangrijke sociale factor, juist ook voor jongeren. De gemeente helpt hen deze rol in te vullen en dat begint met goede en voldoende sportaccommodaties. Nu de verenigingen de noodklok hebben geluid, moet de gemeente, volgens het CDA, zo snel mogelijk in actie komen. Daarom zal het nieuwe college met de grootste spoed werk dienen te maken van een nieuwe sporthal.

CDA Teylingen vindt dat het daar niet bij moet blijven. Zo heeft handbalvereniging Foreholte aangegeven dat het geplande nieuwe clubhuis op sportpark Elsgeest nu al te klein zal zijn, gezien de enorme ledengroei die de vereniging de afgelopen jaren heeft doorgemaakt. Ook hier vindt het CDA dat de gemeente, samen met de handbalvereniging, zo snel mogelijk naar een oplossing voor dit probleem moet zoeken.

Meer berichten