Logo deteylinger.nl
<p>| Foto: pr./pixabay</p>

| Foto: pr./pixabay

(Foto: pixabay)
Teylingen

Weinig waardering in gemeenteraad voor uitspraak Schenk over oorlogsslachtoffers

  Politiek

Teylingen • Eenmans-raadslid Milan Schenk weigerde in de afgelopen gemeenteraad om enige excuses aan te bieden voor het door hem op Twitter geplaatst bericht over de dodenherdenking waarbij hij het ervaren leed tijdens de Tweede Wereldoorlog van de LHBTIQA+-gemeenschap beschimpte.

“Ik herdenk de oorlogsslachtoffers. Mensen die gestorven zijn voor hun land. En geen mensen die een keertje gepest zijn voor hun geaardheid”, zo twitterde de rechtse Schenk tijdens de herdenking van de oorlogsslachtoffers. Een uitspraak die vraagtekens zet bij het bijbrengen van de geschiedenis aan de hedendaagse jeugd. De analen uit deze tijd tonen toch wat anders. En zo sprak Lisa Gonzalez (GroenLinks) Schenk ook beschuldigend aan. Zij veroordeelde Schenk om zijn populistische uitspraak en dat hij daarmee de dodenherdenking heeft misbruikt. “Deze gemeenschap is in de Tweede Wereldoorlog en in andere oorlogen eveneens vervolgd. Deze mensen zijn dus ook oorlogsslachtoffers”, zo liet zij door de raadzaal horen.

Geen excuus

Het bracht Milan Schenk niet tot andere gedachten. De LHBTIQA+-gemeenschap is in zijn ogen slechts een groep activisten die niets te maken heeft met de Tweede Wereldoorlog. Schenk kondigde aan dat hij zal blijven zeggen wat hij denkt en vindt. Hij heeft naar zijn oprechte mening niets verkeerds gezegd, en biedt geen excuses aan. De fractievoorzitters gaan binnenkort in het presidium, het overlegorgaan van de fracties, diepgravend bespreken hoe om te gaan met zulke uitspraken. (NK)

Meer berichten