TOP plaatst zich door winst op DSC voor playoffs. | Foto: pr./Rene van Dam
TOP plaatst zich door winst op DSC voor playoffs. | Foto: pr./Rene van Dam Foto: pr./Rene van Dam

TOP plaatst zich door winst voor playoffs

Sport Sassenheim

Sassenheim • Op voorhand moest de thuiswedstrijd TOP tegen DSC, nummer 2 tegen de nummer 8 op de ranglijst, geen problemen opleveren. TOP heeft goed korfbal laten zien, maar de afronding zat niet altijd mee. De eindstand van 25-21 doet vermoeden dat het niet heel gemakkelijk ging, maar de winst is geen moment in gevaar geweest.

De beginfase ging enigszins gelijk op, maar als snel nam TOP/Quoratio het initiatief. Het vizier stond op scherp en er werden mooie aanvallen laten zien. Vanaf de 10-6 maakte TOP een spurt naar 13-6 door goals van onder andere Mick Snel, Daniel Harmzen en Jet Hendriks.

De toeschouwers gingen er goed voor zitten. Gezien het vertoonde spel kon dit wel eens een doelpuntrijke avond worden. Bij vlagen werd DSC zoek gespeeld, maar hierna brak er toch een fase aan waarin TOP de aanvallen niet kon afronden. DSC profiteerde hiervan en speelde zichzelf langzaam weer in de wedstrijd, wat zorgde voor een ruststand van 15-10.

Buzzerbeater

Na rust was de eerste goal voor TOP, maar de volgende tien minuten waren van beide partijen matig. Veel plaatsfouten en balverlies kenmerkten deze fase. TOP kwam moeilijk tot scoren, maar was en bleef in alle opzichten de betere ploeg. Het klasseverschil was net iets te groot, waardoor er geen moment was dat TOP moest vrezen de voorsprong te gaan verliezen. Barbara Brouwer scoorde in die fase twee mooie doelpunten. De laatste goal van de wedstrijd was van Nick Pikaar, een mooi slotakkoord, want de bal verdween in de buzzer door de korf. Dit resulteerde in een eindstand van 25-21.

Doordat concurrent LDODK verloor bij DVO deed TOP goede zaken door te winnen. TOP heeft nu een voorsprong van drie punten op LDODK, waardoor het lijkt dat de tweede plaats zeker is en ze het thuisvoordeel in de playoffs hebben veiliggesteld. Op zaterdag 11 maart speelt TOP uit tegen Blauw-Wit uit Amsterdam, dat ook nog steeds in de race is voor de playoffs. De laatste wedstrijd is op zaterdag 18 maart, thuis tegen Fortuna.

TOP speelt op zaterdag 25 maart de eerste playoff. Afhankelijk van de eindstand in de Korfbal League is dat een thuiswedstrijd of uitwedstrijd. De finale is op zaterdag 8 april in Ziggo Dome.

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant