Logo deteylinger.nl
Allard Lindhout is vanaf dit seizoen 'scheidsrechter senior'. | Foto: pr.
Allard Lindhout is vanaf dit seizoen 'scheidsrechter senior'. | Foto: pr. (Foto: pr.)
Warmond

Promotie voor scheidsrechter Allard Lindhout

  Sport

Warmond • Scheidsrechter Allard Lindhout uit Warmond heeft een nieuwe stap in zijn nog jonge carrière gezet. Door het stoppen van Eric Braamhaar maakt hij promotie naar de zogeheten 'scheidsrechters senior'.

Lindhout (29) maakte in 2010 zijn debuut in de Jupiler League. Vijf jaar later floot hij voor het eerst in de Eredivisie, het duel tussen Willem II en FC Groningen. In totaal leidde Lindhout al 150 wedstrijden.

Hij is verguld met de kans die hij nu krijgt, zegt hij op de website van de KNVB. "Dit is een droom die uitkomt. Ik heb altijd keihard gewerkt om zo hoog mogelijk te komen en altijd die ambitie gehad. Dit was mijn doel en het is bijzonder gaaf dat ik nu bij de beste scheidsrechters van Nederland word geschaard."

Champions League

Lindhout hoopt nog veel stappen te zetten. "Ik ben onlangs als vierde official in het Wit-Russische Minsk geweest voor een voorrondewedstrijd in de Champions League, tussen BATE Borisov en Slavia Praag. Dat zijn mooie ervaringen. Op die momenten weet ik opnieuw dat ik er alles aan zal doen om het hoogste te bereiken."

Meer berichten