Judoka's Eva, Myrthe en Isa plaatsen zich voor NK | De Teylinger
Logo deteylinger.nl
Isa Russchenberg, Eva Hornsveld en Myrthe Dekker plaatsen zich voor het NK.
Isa Russchenberg, Eva Hornsveld en Myrthe Dekker plaatsen zich voor het NK. (Foto: pr.)
Voorhout

Judoka's Eva, Myrthe en Isa plaatsen zich voor NK

  Sport

Voorhout • De wedstrijdgroep van Sportschool Kaizen, Judo Team Bollenstreek, heeft op zaterdag 15 februari drie plaatsen voor het NK binnengesleept. 

Om deel te mogen nemen aan het NK judo onder 18 jaar, moet er tijdens de district kampioenschap (Zuid-Hollands Kampioenschap) een podiumplek bemachtigd worden. In de ochtend moesten de dames aan de bak. Myrthe Dekker, Isa Russchenberg en Eva Hornsveld waren er alle drie klaar voor.

"Het Zuid-Hollands kampioenschap is een van de zwaarste toernooien die er zijn. Er ligt heel veel druk op de deelnemers. Geen podiumplaats betekent geen deelname Nederlands Kampioenschap, en dus ook geen eventueel kwalificatietraject naar het Europees Kampioenschap. Dromen worden hier gemaakt of vroegtijdig afgebroken," aldus hoofdtrainer Johan Zagers De dames gingen goed van start. Eva Hornsveld wist al haar partijen te winnen. Myrthe Dekker verloor om het goud en kreeg zilver. Isa Russchenberg werd knap derde.

Geen succes bij de heren

Bij de heren onder de 18 jaar verliep het minder goed. Yannick Turk kwam met zijn zeer sterke pakkingsgevecht heel ver en wist lange tijd dominant te zijn. Helaas verloor hij voortijdig en werd zevende. Stefan Disseldorp kwam het dichtstbij. Met nog 30 seconden op de klok stond hij een wazari voor, maar ook op twee straffen. Zijn derde straf betekende echter dat de overwinning naar de tegenstander ging.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>