Ook deze bal weet Feline Lanooy uit het doel van Foreholte te houden.
Ook deze bal weet Feline Lanooy uit het doel van Foreholte te houden. Foto: pr./Marion Hoogervorst

Foreholte plaatst zich voor nacompetitie door nipte winst

Sport Voorhout

Voorhout • Foreholte speelde laatste reguliere thuiswedstrijd tegen Westsite. Nikki van de Post en Anabel Arroyo- van Den Berg namen voor het thuispubliek al afscheid met een nipte overwinning. Foreholte is daardoor nagenoeg zeker van nacompetitie in de eerste divisie.

De start van de wedstrijd was niet de beste. Daarnaast was de verwachting dat Westsite er een trage partij van zou maken. Dit pakte anders uit, Foreholte had stilletjes wel gehoopt op wat actie en snelheid. De afstandsschoten van nummer vier van Westside maakten het de Voorhouters moeilijk. Te makkelijk kon de cirkel aangespeeld worden en door wat gebrek aan samenwerking in de dekking kon Westsite makkelijk tot scoren komen. De zenuwen leek Foreholte parten te spelen en daardoor werd er haastig en slordig gespeeld. Toen de storm van Westsite was gaan liggen kreeg Foreholte meer grip op hun aanval en was het scoren ook ineens makkelijker. Snelle combinaties na omschakeling van verdedigen naar aanval gingen lopen en zo kroop Foreholte dichterbij. Met twee punten achterstand ging Foreholte de rust in.

Nacompetitie

De snelheid in de tweede helft was bij vlagen terug en de dekking van Foreholte deed zijn werk inclusief keeperswerk. Na tien minuten liep Foreholte over Westsite heen. De voorsprong werd echter niet groter dan twee. De twee teams waren duidelijk aan elkaar gewaagd en maakten het spannend. De laatste drie minuten mandekking op een speler van Foreholte veroorzaakte enigszins paniek. Alle time-out kaarten waren al vergeven en konden er verder geen afspraken gemaakt worden hoe om te gaan met de dekking. Spanning was te snijden, indringen, tijdspel en kansen missen aan de kant van Foreholte. Westsite ging in de aanval met nog 30 seconden. De dekking stond al klaar. Foreholte pakt de punten met een 29-28 overwinning en is nu zeker van nacompetitie in de eerste divisie.