Logo deteylinger.nl
<p>Katie Turnbull is de eerste vrouwelijke hoofdcoach in de Ereklasse. | Foto: pr.</p>

Katie Turnbull is de eerste vrouwelijke hoofdcoach in de Ereklasse. | Foto: pr.

(Foto: pr.)
Sassenheim

Katie Turnbull nieuwe hoofdtrainer The Bassets

  Sport

Sassenheim • Rugbyclub The Bassets heeft Katie Turnbull (27) aangesteld als de nieuwe hoofdtrainer van het eerste team. Zij is de eerste vrouwelijke hoofdtrainer van een herenteam dat uitkomt in de hoogste rugby-klasse.

The Bassets zijn zeker niet over een nacht ijs gegaan in hun zoektocht naar een nieuwe trainer voor hun hoofdmacht en hebben het volste vertrouwen in haar. Turnbull heeft haar rugby ervaring opgedaan in haar vaderland Engeland en het rugbygekke Nieuw-Zeeland. Persoonlijk en met diverse teams pakte zij vele prijzen en titels. Een uitnodiging van het nationale team van Engeland volgden, maar een zware blessure gooide jammerlijk roet in het eten. 

Assistent nationale team

Vijf jaar geleden vertrok zij naar Nederland en kwam bij The Bassets in het vizier. Zij strikte haar om het Damesteam te trainen. Als speelster en trainer van dat team, wist zij de landstitel binnen te halen. Daarmee was haar honger nog niet gestild en diverse trainers diploma’s werden gehaald en werd zij assistent trainer van het Nederlands vrouwen rugbyteam. Buiten het rugby starten Turnbull haar eigen personal training praktijk en starten een studie fysiotherapie. Voor The Bassets was dit alles reden genoeg om Turnbull aan te stellen als hoofdtrainer van The Bassets.

Meer berichten