Logo deteylinger.nl
Foto: pr.
Sassenheim

The Bassets start seizoen met nederlaag

  Sport

Sassenheim • Voor de rugbyers van The Bassets is het nieuwe seizoen eindelijk weer van start gegaan. Vorig jaar werd door de maatregelen maar een half seizoen gespeeld. De eerste wedstrijd eindigde in een nederlaag. Tegen promovendus Oysters uit Oisterwijk werd met 35-14 verloren.

The Bassets hebben een mega metamorfose ondergaan waaronder vele sleutelposities die opnieuw zijn ingevuld door eigen jeugd. Hoofdtrainer Katie Turnbul heeft haar team in de afgelopen maanden klaargestoomd voor het nieuwe seizoen, dat begon afgelopen zaterdag in Oisterwijk waar The Bassets het moesten opnemen tegen het gepromoveerde Oysters. Al tijdens de warming-up, toen er met een schuin oog naar de tegenstander werd gekeken, wist The Bassets al dat het niet eenvoudig zou worden. De Oysters hadden flink in hun selectie geïnvesteerd door zich met veel buitenlandse gastspelers te versterken. The Bassets, die juist een verjongingskuur hadden ondergaan, was tegen dit buitenlands geweld niet opgewassen. De teller aan Oysters zijde liep op tot 28–0 en toch bleef The Bassets zich focussen op hun eigen goede rugbyspel. Met hand en tand werd de verdedigingsmuur opgetrokkenm waar de Oysters nog maar met moeite doorheen konden breken. Met 35-14 leed The Bassets zijn eerste nederlaag.

Er was aan de Sassenheimse kant tevredenheid. Het jonge team had geknokt voor wat het waard was, maar meer zat er deze middag niet in. The Bassets spelen op zaterdag 18 september de eerste thuiswedstrijd, tegen Ascrum uit Amsterdam. De wedstrijd is ook live te kijken via www.bassets.nl.

Meer berichten