Southwind Raptor wint de finale van de kortebaandraverij 2019 in Lisse. | Foto: pr
Southwind Raptor wint de finale van de kortebaandraverij 2019 in Lisse. | Foto: pr

Kortebaan Lisse mag doorgaan op de Heereweg

Sport Regio

Regio • De kortebaan van Lisse mag op donderdag 30 september ‘gewoon’ doorgaan op de Heereweg. De organisatie heeft hiervoor toestemming gekregen van de autoriteiten. De aanvang is 13.00 uur. De eerste start valt omstreeks 13.30 uur.

De Harddraverijvereniging Lisse & Omstreken heeft altijd hoop gehouden om te kunnen organiseren op de officiële locatie en is zich hiervoor blijven inzetten. Nu de coronamaatregelen het weer toelaten om te organiseren, worden ze hiervoor beloond. De enige beperking is dat bezoekers alleen welkom zijn met een geldige QR-code in combinatie met een ID. Bij de bekende toegangspoorten rondom de Heereweg kunnen zij hun toegangsbewijs kopen. Leden hebben gratis toegang op vertoon van de lidmaatschapskaart.

De organisatie houdt de bezoekers via de website www.feestweeklisse.nl op de hoogte over de voorwaarden. Lisse is de derde kortebaan die dit jaar op de straat kan doorgaan. Vorig jaar verplaatste Lisse zijn kortebaan vanwege de coronamaatregelen naar de Renbaan Duindigt. De winst ging toen naar Eliot Charisma met Lindsey Pegram. Stal de Groningers domineert het seizoen van 2021. Zij wonnen al met Chief One (twee keer) en Archange de Jiel. Rick Wester was drie keer de pikeur. Opvallend genoeg wist Stal de Groningers, ondanks successen in het hele land, nog nooit te winnen in Lisse. Ook Cesar Charisma (pikeur Ruud Pools) is op dreef. De ruin won twee kortebanen op Duindigt.
De SNDR verricht de loting op dinsdag 28 september. Het deelnemersveld is vervolgens te bekijken www.kortebaandraverijen.nl. Later volgt een voorbeschouwing. Op de site is ook uitleg over de sport en wedmogelijkheden.

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant