Logo deteylinger.nl
Robin van der Voort haalt uit voor een schot op doel.
Robin van der Voort haalt uit voor een schot op doel. (Foto: pr./Suzanne Kuijvenhoven)
Sassenheim

Waterpoloërs ZVS pakken punt tegen Deurne

  Sport

Sassenheim • Een spannende wedstrijd eindigde voor de waterpoloërs van Sassenheim op een gelijkspel van 10-10 tegen DZT’62 uit Deurne in eigen zwembad. 

De heren van Sassenheim laten zich gelden in de tweede klasse bond. In het begin van de wedstrijd had DZT grote moeite met de snelheid van de thuisploeg. Dit resulteerde in een voorsprong van 3-1 in de eerste periode. Op de helft kreeg de routine en het fysiek van de ploeg uit Deurne de overhand en werd een 5-3 voorsprong van de Sassemers omgebogen tot een 5-8 achterstand.

‘Op karakter’

De thuisploeg, gesteund door een felle aanhang, rechtte op tijd zijn rug en een tussensprint leidde tot een score van 9-9 na drie periodes. De jonge ploeg kwam in de vierde periode 9-10 achter te staan, maar dankzij een strafworp van Robin van der Voort kwam de ploeg vlak voor tijd nog langszij. Trainer en coach Geert Lambers: “Ik ben zeer tevreden. Het team is teruggekomen in de wedstrijd op karakter. De jonge ploeg heeft me weer verrast.”

Derby

Momenteel staan de heren van Sassenheim op zeven punten uit drie wedstrijden. Dit resulteert in een gedeelde tweede plek in de tweede klasse bond. Op zaterdag 23 oktober spelen de waterpoloërs de streekderby tegen Katwijk, om 17.00 uur in de Wasbeek.

Meer berichten