Logo deteylinger.nl
Wethouder Bas Brekelmans mag de derde jeu de boulesbaan openen. | Foto: Piet van Kampen
Wethouder Bas Brekelmans mag de derde jeu de boulesbaan openen. | Foto: Piet van Kampen
Voorhout

Extra baan voor 'de gezelligste vereniging van Teylingen'

  Verenigingen

Voorhout • 'Jullie zijn volgens mij de gezelligste vereniging van Teylingen' grapte wethouder Bas Brekelmans tijdens de officiële opening van de extra jeu de boules baan van Biljart Vereniging Agnes. Op donderdag mocht hij samen met voorzitter Harry Sistermans de eerste ballen werpen.

Door Piet van Kampen

Laat de bewindsman nou nog winnen ook. Hij kon een glimlach niet onderdrukken, maar was wel onder de indruk van de zelfwerkzaamheid van de vereniging die 85 biljarters telt en ruim 40 jeu de boules spelers. Deze tak van sport wordt vooral beoefend door dames. Ook een aantal mannen ruilt de biljartballen wel eens in voor de stalen ballen. Een aantal van deze mannen weet wat de handen uit de mouwen steken is. Vier jaar geleden bouwden en financierden zij zelf hun fraaie clubgebouw De Kleine Agnes op sportpark Elsgeest. Nu legden zij de extra jeu de boules baan aan. Deze was nodig want er wordt veelvuldig van de huidige baan gebruik gemaakt en de groei zit er nog steeds in.

Hangplek

Voorzitter Harry Sistermans benadrukte het bestaansrecht van de bijna 30 jaar jonge biljartvereniging waar de jeu de boules afdeling aan gekoppeld is. Lachend: "Het lijkt hier wel een hangplek voor senioren," kreeg hij de lachers op zijn hand. 'Je moet niet achter de geraniums gaan zitten en blijven bewegen' is zijn motto. De preses prees ook de samenwerking met de gemeente die al snel positief op het verzoek tot aanleg van de extra baan reageerde. Er werden van gemeentewege enkele hand-en spandiensten verricht. Het overgrote deel van de klus kwam echter uit de vaardige handen van de eigen vrijwilligers. Sistermans met een knipoog naar de wethouder: "Als er in de toekomst uitgebreid moet worden kunnen we dan weer aankloppen?''. Die ziet dat wel zitten: "U bent altijd welkom, want jullie zijn zelfwerkzaam en dat kost de gemeente vrijwel niets". Dat is makkelijk zaken doen moet Brekelmans gedacht hebben.

Meer berichten