Logo deteylinger.nl
Het Broodfonds is er voor zzp'ers. Van journalist tot bouwvakker.
Het Broodfonds is er voor zzp'ers. Van journalist tot bouwvakker. (Foto: Pixabay)
Regio

Informatieavond Broodfonds: solidariteit in een nieuw jasje

  Zakelijk

Het Broodfonds is een succes door heel Nederland. In zo’n collectief spreken zelfstandigen af om elkaar te steunen bij arbeidsongeschiktheid. Het is een sociaal vangnet voor en door ondernemers. De Broodfondsen bestaan nu vijftien jaar. Met landelijk al 620 groepen waar meer dan 28.000 ondernemers aan meedoen. Voor ondernemers uit omgeving Leiden is er een online-informatieavond op 26 mei.

Veel ondernemers hebben geen financieel vangnet als zij arbeidsongeschikt worden. Als oplossing ontwikkelde een groep ondernemers het Broodfonds. In een Broodfonds kennen en vertrouwen de deelnemers elkaar. Iedereen die meedoet stort maandelijks een bedrag op een eigen rekening, wordt iemand arbeidsongeschikt dan ontvangt diegene van iedereen een bedrag om van te leven. 

Hoe het werkt
Het Broodfonds is er voor alle soorten ondernemers, zowel zzp’ers als zelfstandigen met een BV of VOF. De maximaal vijftig deelnemers leggen geld in op individuele rekeningen. Zodra een van hen arbeidsongeschikt raakt, krijgt die van de anderen tijdelijk financiële steun.
Tijdens de Broodfonds informatieavond Leiden krijgt u uitleg en antwoord op vragen. Een kort filmpje met uitleg staat op de site www.broodfonds.nl. De avond is bedoeld voor mensen die een groep zoeken om bij aan te sluiten of zelf een Broodfonds willen starten. Vanwege de coronamaatregelen wordt deze avond online gehouden. Tijdstip: vanaf 19.30 uur digitale inloop, start om 19.30 uur. Entree:  aanmelden vooraf via de website

Het laatste #broodfonds nieuws staat op www.broodfonds.nl, twitter.com/broodfonds en www.facebook.com/broodfonds.

Meer berichten