Logo deteylinger.nl
Foto: pr.

Zonnebloem Warmond viert 70-jarig jubileum

  Zorg & Welzijn

Warmond • Zeventig jaar geleden werd de Nationale Vereniging de Zonnebloem opgericht. Veel afdelingen in het hele land besteden op de één of andere manier aandacht aan dit jubileum. De week van 17 tot 25 januari is gebombardeerd tot Week van het Bezoekwerk. In Warmond zal er in die week extra aandacht worden besteed aan bezoekjes van vrijwilligers aan deelnemers van de Zonnebloem.

Hoe zo'n bezoek er uit zal zien is niet van tevoren te zeggen. Bij een regelmatig bezoek zijn de gesprekken anders dan bij wie je voor het eerst komt. Voor veel mensen is het huisbezoek een vorm van contact houden met de wereld om hen heen. De vrijwilliger brengt een stukje buitenwereld binnen. Maar ook kan bezoekwerk deelnemers helpen weer buiten te komen. Er wordt gevraagd waar de deelnemer behoefte aan heeft. Een bezoekje aan de markt, een kopje koffie drinken met andere deelnemers, of meedoen aan een spelletjesactiviteit, er zijn veel mogelijkheden.

Andere activiteiten

In Warmond zullen in de Week van het Bezoekwerk alle vrijwilligers een bezoek gaan brengen aan minstens één van de deelnemers. Tijdens dat bezoek krijgen de deelnemers een zakje met chocolaatjes overhandigd mét een hartenwenskaart. Er zal een keuze gemaakt moeten, uit de vele deelnemers, want het is ondoenlijk ze allemaal te bezoeken. Behalve het bezoekwerk zijn de vrijwilligers ook bezig met het organiseren van de eerste activiteit van dit jaar: een spelletjesmiddag in de Oude School op woensdag 30 januari.

Meer berichten