Logo deteylinger.nl
Foto: archief/fbps/Peter Schipper
Sassenheim

Vrijwilligerswerk in Hospice Duin- en Bollenstreek tijdens de coronaperiode

  Zorg & Welzijn

Regio • ‘Gelukkig je bent er.’ Slechts vier woorden, maar van véél betekenis. Als vrijwilliger in Hospice Duin- en Bollenstreek ben je er namelijk niet alleen voor de gasten maar ook voor hun naasten. En niet te vergeten ben je er ook als ondersteuning van je collega vrijwilligers en verpleegkundigen.

In de afgelopen periode is het coronavirus gelukkig buiten de deur gebleven. Hierdoor was het hospice in staat nog voldoende bezoekmomenten te kunnen bieden in een verdrietige periode van afscheid nemen. Dit alles wel met in acht neming van de landelijke richtlijnen.

Waarde van vrijwilligers

In deze maanden hebben ze meer dan ooit ervaren van hoeveel waarde de vrijwilligers zijn toen zij even niet ingezet mochten worden in de eerste coronaperiode. Vrijwilligers maken écht het verschil! Gelukkig zijn de vrijwilligers nu weer actief in het hospice aanwezig. Vanzelfsprekend op gepaste afstand en met voldoende beschermende middelen als dit nodig is.

Gelachen en gehuild

Als vrijwilliger in het hospice ben je er voor mensen die nog maar kort te leven hebben. In een huiselijke en sfeervolle omgeving bied je zorg aan mensen in hun laatste levensfase. En in dit huis wordt gelachen en gehuild en is het er naast rustig en sereen ook vaak heel gezellig en levendig.

Wil jij er ook voor anderen zijn en ben je na het lezen enthousiast geworden om vrijwilliger te worden en deel uit te maken van een warm, kundig en gezellig team dan kun je je aanmelden via het aanmeldingsformulier wat je kunt vinden op de website: www.hospiceduinenbollenstreek.nl. Voor meer informatie kun je contact opnemen met de coördinator 0252-227139.

Meer berichten