Logo deteylinger.nl
Kinderen kunnen op zondag hun eigen kunstwerk maken. | Foto: pr.
Kinderen kunnen op zondag hun eigen kunstwerk maken. | Foto: pr. (Foto: pr.)
Voorhout

Kleine en grote kunstenaars laten zich inspireren door het Overbosch

  Activiteiten

Voorhout • Het is al weer bijna zo ver. Op zaterdag 19 en zondag 20 augustus komen maar liefst 25 kunstenaars uit heel het land naar het Overbosch. Daar maken ze ter plekke kunst, waarbij de kunstenaars geïnspireerd worden door de natuur om hen heen. De toegang is gratis

Ook kunnen kinderen tussen 5 en 12 jaar zich op zondag 20 augustus tussen 11.00 uur en 14.30 uur weer helemaal uitleven met het creëren van hun eigen kunst. Tegelijkertijd met Kunst in 't Overbosch wordt namelijk ook Kunst voor Kids georganiseerd. Deelnemers gaan weer schilderen op mooie grote doeken, net als de kunstenaars die verspreid in het bos zitten. Wie meer houdt van boetseren gaat lekker met klei aan de gang. Deze twee activiteiten worden op de weide gehouden. In het bos wordt er ook kunst gemaakt maar met natuurlijk materiaal uit het bos. Je kan een vlot maken met een zeil erop en laten varen in de vijver. Wie helpt een mooi monster of olifant of iets anders maken met takken, touw en eigen fantasie? Het worden weer leuke, gezellige uren die de deelnemers in het bos doorbrengen.

Aanmelden is niet nodig en de toegang is gratis. Deskundige vrijwilligers begeleiden de kinderen dan en deze kunstenaars in de dop kunnen hun kunstwerkjes mee naar huis nemen.

Groeien

Deze kinderactiviteiten zijn mede mogelijk gemaakt dankzij donaties door Kringloopwinkel Opnieuw Voorhout en Fonds 1818. Hierdoor is ook dit jaar de toegang voor de bezoekers helemaal gratis. Wie wil kan ter plekke een kunstwerk van de kunstenaar aanschaffen. Het is een aanrader om het evenement zowel op de zaterdag als op de zondag te bezoeken; op die manier kun je de kunstwerken zien ´groeien´.

Kunst in ´t Overbosch is zaterdag 19 augustus tussen 10.00 uur en 17.00 uur en zondag 20 augustus tussen 10.00 uur en 16.00 uur vrij toegankelijk voor alle bezoekers.

Toegankelijk

Het Overbosch is dankzij het kleischelpenpad ook zeer goed begaanbaar voor mensen met een loopbeperking. Voor meer informatie: www.vriendenvanhetoverbosch.nl.

Meer berichten