Logo deteylinger.nl
Foto: pr.
Warmond

Kunst in de Pomp

  Activiteiten

Warmond • Met inachtneming van de coronaregels kan de expositie in Galerie de Pomp (Dorpsstraat 38) van 7 januari tot en met 10 februari worden bezocht. Vier kunstenaars exposeren hun werk.

Margreet Roorda heeft zich gespecialiseerd in keramiek na jaren te hebben lesgegeven in het vak beeldende vorming in het voortgezet onderwijs. Belangrijk voor haar werkwijze is het experimenteren met verschillende kleisoorten en met materialen die ze buiten vindt, zoals stukjes boomschors en grassen. Soms ontstaan er bij toeval mooie huidstructuren waar ze dankbaar gebruik van maakt.

Luuk Kolthof schildert mensen, ontdaan van hun logica en landschappen die niet bestaan, maar wel echt zijn. Zijn geschilderde wereld is rationeel niet te begrijpen of uit te leggen, maar doet ergens toch vertrouwd aan. In zijn werk verbergt de subtiele humor vaak donkerder waarheden over de mens en zijn wereld. Hij wil met zijn kunst niet te veel aan het denken zetten en zijn werk hoeft niet begrepen te worden. Op 24 januari is de kunstenaar van 13.00 tot 15.00 uur zelf in de galerie aanwezig om vragen over zijn werk ontwijken.

Mosab Anzo is geboren in 1973 in Aleppo en woont en werkt sinds begin 2015 in Rotterdam. Hij is beeldend kunstenaar, die abstract Syrische - poëtische werken en installaties maakt. Expressieve werken van olieverf, acryl en een grote variatie van andere materialen (zoals zand) zijn de kenmerken van zijn werk. Volgens Mosab is aarde een verwijzing naar gebondenheid aan grond en land, maar ook een manier om op afstand toch een gevoelsband met zijn afkomst te behouden.

Negar Kashian is een Iraanse kunstenaar, ze voltooide haar diploma’s in grafische kunsten in 2001 in Iran en beeldende kunst in 2016 in Koninklijke Academie in Den Haag. Gevolgd door haar opleiding legde ze zich toe op schilderen en geniet van het lesgeven en trainen van de nieuwe generatie grafische kunstenaars en ontwerpers. Naast deze exposities werd ze erkend als een van de beste artiesten en ontving ze verschillende onderscheidingen.

Meer berichten