Logo deteylinger.nl
<p>Geen Sportparkpop of andere activiteiten met veel publiek. | Foto: archief</p>

Geen Sportparkpop of andere activiteiten met veel publiek. | Foto: archief

(Foto: pr.)
Teylingen

Kleuren, quizzen en speuren op Koningsdag 2021

  Activiteiten

Teylingen • Koningsdag wordt opnieuw Woningsdag. Op dinsdag 27 april organiseren de verenigingen in Voorhout, Sassenheim en Warmond op beperkte schaal activiteiten, voor een deel online.

Sommige dingen blijven zoals ze zijn: Vroege vlaggers maken in alle drie de dorpen kans op een taart. In Sassenheim moet de vlag voor 7.00 uur hangen, in Voorhout en Warmond voor 8.00 uur.

Sassenheim

In Sassenheim klinken om 8.00 uur de kerkklokken. Daarnaast zijn er om 10.00 uur de Seniorenbingo via BO-TV, om 15.00 uur is daar ook de Koningsquiz te zien. Tussendoor is er de Plantjesverloting, dit keer niet voor de kraam in het dorp, maar tijdens de uitzending van de quiz. Kijk voor deelname en loten op www.oranjevereniging-sassenheim.nl.

Vanaf 12.00 uur kunnen inwoners een fietstocht maken. De start is bij de hoofdingang van Park Rusthoff aan de Hoofdstraat.

Tot en met 5 mei zijn er ook een kleurwedstrijd en een speurtocht voor kinderen van 2 tot en met 12 jaar. De kleurplaat vindt u in deze krant, en kan ingeleverd worden bij Tiny Tribe (Charbonlaan 1).

De speurtocht wordt verspreid via de basisscholen binnen Sassenheim en is ook te downloaden website. Op negen plaatsen in Sassenheim is er een aanwijzing verstopt. Lever dan het goede antwoord in, in de speciale bus bij ijssalon Lucca aan de Hoofdstraat.

Voorhout

Ook in Voorhout zijn voorafgaand aan Koningsdag al diverse activiteiten. De Koningsspeurtocht is voor alle kinderen van de basisscholen. Voor alle deelnemers is er een kleine attentie. Maar als je ook een leuke foto in je oranje outfit maakt tijdens de speurtocht en hem in instuurt naar oranjeverenigingvoorhout@gmail.com win jij misschien wel een extra prijs.

Tijdens Heel Voorhout Knikkert is de OVV op zoek naar de mooiste zelfgebouwde knikkerbaan. Er zijn twee leeftijdscategorieën: t/m 15 jaar en 16 en ouder. Ben je klaar met bouwen, maak dan een foto of filmpje van je knikkerbaan en stuur deze tussen maandag 26 april tot en met zondag 2 mei naar: secretaris@oranjeverenigingvoorhout.nl. De winnaar wordt op 5 mei bekend gemaakt.

Maandag 26 april vanaf 20.00 uur is er de OVV-Koningsquiz. Op 27 april is er de Voorhoutse Straatprijs, waarbij een hele straat versierd wordt. Stuur een foto hiervan naar oranjeverenigingvoorhout@gmail.com. Om 10.00 uur wordt de winnaar bekend gemaakt.

Op het YouTube kanaal van de Oranje Vereniging Voorhout leest burgemeester Breuer om 9.00 uur de brieven aan de koning voor. Van 9.45 uur luiden de feestklokken van de St. Bartholomeuskerk en De Kleine Kerk. Door de klokken te luiden wil de OVV de Voorhoutse saamhorigheid benadrukken. Om 10.00 uur is er de aubade te zien en te beluisteren op YouTube. Meer op www.oranjeverenigingvoorhout.nl.

Warmond

De VWF heeft een aantal activiteiten georganiseerd die zich vooral beperken tot de jeugd, maar ze hopen dat iedereen het zo feestelijk mogelijk wil maken met in ieder geval het ophangen van de vlag. De vroege vlaggers, die al voor 8.00 uur hun vlag met wimpel hebben uithangen, maken kans op een Koningsdagtaart. Gedurende de dag is het voor de jeugd mogelijk om een speurtocht te doen en zijn er Koningsdagspelletjes voor kinderen bij het Vossenhol (van 10.30 tot 11.30 uur voor 4 t/m 6 jaar) en Warmunda (van 13.30 tot 15.30 uur voor 7 t/m 12 jaar). Voor meer informatie, kijk op www.vwfwarmond.nl.

Meer berichten