Afbeelding
Foto: pr.

Eenmalig optreden ‘Huub Dutch’ in Warmond

Activiteiten Warmond

Warmond • Samen met een aantal bevriende musici geeft trompettist, zanger en entertainer Huub Weyers op zondag 14 augustus vanaf 14.00 uur een openluchtconcert.

De in Warmond geboren trompettist woont al geruime tijd in Duitsland, maar is zijn geboorteplaats niet vergeten. In samenwerking met Clara Sikking van Galerie de Pomp komt hij ook deze zomer voor een optreden naar ‘zijn dorp’. “Het wordt een jamsessie met een aantal van mijn muzikale vrienden”, laat Weyers weten. Een van hen is de internationaal gevierde pianist Karel Bouhlee uit Leiden. Bouhlee speelde onder meer met Toots Thielemans. Uiteraard zijn ook de Warmonders Jan Kiewiet Jonge (saxofoon) en zijn broer Willem (trombone) van de partij, evenals Eric Van der Heyden uit Oegstgeest (contrabassist en zang).

Kleinkunstprijs

In Duitsland is Weyers bekend als ‘Huub Dutch’. Samen met zijn muzikale partner won hij vorig jaar de Kleinkunstprijs van Baden-Württemberg. De Duitse pers noemt hem niet alleen een begenadigd muzikant, maar ook een unieke entertainer: “Zijn introducties, zijn bewegingen en zijn fascinerende gezichtsuitdrukkingen maken van elk optreden een unieke ervaring.”

Gratis spektakel

Het gratis toegankelijke concert op het pleintje bij de pomp in Warmond belooft dan ook een veelzijdig spektakel te worden. Jazz, swing, blues, boogie en de soulvolle zang van Huub Weyers.

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant