Afbeelding
Foto: pr

Op weg naar de stembus met 'Jouw stem telt!'

Politiek

Teylingen • De gemeenteraadsverkiezingen zijn op woensdag 21 maart. Voor iedereen die meer wil weten over deze verkiezingen organiseert de bibliotheek in Sassenheim (Kerklaan 42) op woensdag 14 maart de informatiebijeenkomst 'Jouw stem telt!'.

De bijeenkomst wordt georganiseerd door de Bibliotheek Bollenstreek en ProDemos. Het doel is om iedereen op een laagdrempelige manier te informeren over het belang van stemmen. Waar kies je voor als je op 21 maart je stem uitbrengt? Wat doet een gemeenteraad eigenlijk? Op deze en vele andere vragen krijgen bezoekers tijdens deze bijeenkomst antwoord.

Iedereen is welkom, of je nu al weet op wie je gaat stemmen of nog geen idee hebt. Je leert meer over het verschil tussen feit en fabel en denkt na over je eigen standpunten tijdens 'over de lijn'. Natuurlijk zijn ook raadsleden aanwezig waarmee je in gesprek kunt gaan.

De inloop is vanaf 19.15 uur, met om 19.30 uur een welkom door de organisatie. Om 19.45 uur start het programma, met onder andere de quiz feit of fabel, uitleg over hoe de gemeentepolitiek werkt, stellingen en een gesprek met raadsleden. Om 21.30 uur is de bijeenkomst afgelopen. De toegang is de 14de gratis. De organisatie verzoekt deelnemers zich van te voren aan te melden. Dat kan via www.bibliotheekbollenstreek.nl/jouwstemtelt.

In Teylingen kunnen inwoners voor meer informatie over de gemeenteraadsverkiezingen ook kijken op www.teylingenstemt.nl.

Uit de krant