Keepster Anne de Vries houdt op belangrijke momenten het doel schoon.
Keepster Anne de Vries houdt op belangrijke momenten het doel schoon. Foto: pr.

Verdiende overwinning voor Foreholte tegen Quintus

Sport Voorhout

Voorhout • Foreholte kreeg vorige week nog klop van de koploper, maar daarachter is het op de plaatsen vier tot en met zeven spannend. Tegen Quintus pakte Foreholte wel de verdiende punten.

De start was niet voor de thuisploeg. Quintus kwam binnen drie minuten op 1-3 voorsprong. Ondertussen waren er al wat gele kaarten uitgedeeld en keerde de score in het voordeel van Foreholte na acht minuten. Het was hard werken voor ieder puntje, wat het spel ten goede kwam. Lang bleven de twee doelpunten voorsprong staan voor Foreholte, maar na 20 minuten kwam Quintus terug. De focus lag te veel bij de cirkelspeler waardoor de opbouwsters van Quintus tot scoren konden komen. Tot aan de rust bleef het gelijk op gaan. Met een ruststand van 15-15 wist Foreholte wel dat Quintus niet zomaar te verslaan was.

Vijfde plaats

De focus van Foreholte was na de rust gericht op het spel. Dat wierp zijn vruchten af en ze kwamen op vier punten voorsprong. Tijdstraffen konden Foreholte niet weerhouden om te scoren in ondertal (vier tegen zes spelers) en het verdedigend nog dichthouden. Daarnaast kwamen er een aantal mooie reddingen van keepster Anne de Vries. De thuisploeg liep uit naar een gat van vijf punten. Quintus wist het terug te brengen tot twee, maar zag Foreholte het laatste doelpunt van de wedstrijd scoren. De wedstrijdpunten bleven na de 31-28 overwinning dan ook in Voorhout. Foreholte stijgt door de overwinning naar de vijfde plaats.