Afbeelding
Foto: pr.

Kringloop helpt ouderen in beweging te blijven

Algemeen Regio

Regio • De afgelopen maanden hebben de bewegingsagoog en fysiotherapeuten van de verblijfsafdelingen Van Wijckerslooth in Oegstgeest een inzamelingsactie gehouden voor een nieuwe fietstrainer. De Voorhoutse Kringloop Herenstraat 63 deed een flinke bijdrage.

Yara Haasnoot, Ellen Ricke en Marieke Faber kwamen in actie voor hun clienten en schreven onder andere sponsoren aan. Ook hielden kinderen van groep 4 en 6 van een basisschool een sponsorfietstocht. Bewoners kwamen zelf ook in actie door een fietsmarathon te houden. Hier was de Thera-trainer al te testen en even te bewonderen door familie, vrienden, bewoners en personeel.

Vrijdagochtend 16 juli mochten de organisatoren de cheque in ontvangst nemen namens het bestuur en alle vrijwilligers van Stichting Kringloop Herenstraat 63 Voorhout. Lex Swinkels, vrijwilliger bij Stichting Kringloop Herenstraat 63 Voorhout én bij Herinneringsmuseum van Van Wijckerslooth overhandigden de cheque van 1000 euro .

De teller van de actie staat inmiddels boven de 5.000 euro. Naast de nieuwe fiets, kunnen met dat bedrag ook extra accessoires en de toegang tot ruim 600 fietsroutes worden bekostigd.

Uit de krant