Logo deteylinger.nl
Foto: ac

Gemeentelijke onderscheiding voor 81-jarige Clara Sikking

Wethouder Arno van Kempen verraste zondag 19 september Clara Sikking met de gemeentelijke onderscheiding de ‘Zilveren Barensteel’.

Door Annemiek Cornelissen

De uitreiking was bij Galerie De Pomp tijdens de gouden jubileumreceptie van de galerie. De wethouder roemde Clara Sikking voor haar passie voor de cultuur en haar inzet voor de gemeenschap. 

Van Kempen: “Iedere vijf weken weet mevrouw Sikking een volledig nieuwe expositie neer te zetten. Naast haar activiteiten voor Galerie De Pomp is zij ook actief voor het Oude Raadhuis, zet zet zich in voor de kunst- en cultuurmarkten in Warmond en draagt Theater het Trefpunt een warm hart toe. Mevrouw Sikking is ook enorm actief voor de jeugd en dat siert haar. Ze vormt daarmee  de kern van Warmond en houdt ons bij elkaar!”

‘Van cultuur voel je je lekker en vrij’

De jubilaris reageerde op haar eigen laconieke wijze, zoals de mensen van haar gewend zijn. “Zoveel mensen als vandaag zijn hier nog nooit geweest. Was dat maar altijd zo bij een expositie. Cultuur is zo belangrijk voor een mens, daar voel je je lekker van en vrij.” Mevrouw Sikking richtte Galerie De Pomp op in 1971 vanuit haar overtuiging dat kunst en cultuur (zowel passief als actief) een bijdrage kunnen leveren aan het welzijn van ieder mens. De constant wisselende exposities, maken dat bezoekers ieder keer op een ander manier leren kijken, en biedt verschillende perspectieven.

De gemeente Teylingen wil graag haar waardering laten blijken aan vrijwilligers zoals mevrouw Sikking. Zij zijn onmisbaar voor de samenleving. 

De ‘Zilveren Barensteel’ is een onderscheiding voor mensen (in of buiten Teylingen wonend) die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor één van de drie dorpen van Teylingen.

Meer berichten