Logo deteylinger.nl
Foto: pr.
Voorhout

Gratis voorleesboekje bij kinderboerderij in ruil voor afgedankte apparaten

Voorhout • Kinderboerderij De Klaprooshof in Voorhout helpt bezoekers beter recyclen, zij zijn een Wecycle-inleverpunt voor kleine apparaten. Tijdens de Nationale Recycleweek, van 11 tot en met 17 oktober, ligt hier voor snelle inleveraars van een klein apparaat een cadeautje klaar, een gratis voorleesboekje: Sanne SuperPower. Op een leuke manier leren kinderen en hun (groot) ouders alles over recyclen. 

Op 14 oktober is het voor de derde keer International E-waste Day. De hele week rondom deze dag is in Nederland uitgeroepen tot Nationale Recycleweek en zijn er acties en campagnes om de inzameling van e-waste extra te stimuleren. Hans de Rijk van Kinderboerderijen Actief: “Kinderboerderijen zijn laagdrempelige educatieve ontmoetingsplekken in de buurt voor jong en oud. We stimuleren graag het recyclen van e-waste en bekendheid over hergebruik van grondstoffen. In de Recycleweek gebeurt dit door speciale activiteiten te organiseren, gecombineerd met het voorleesboek. Op www.kinderboerderijenactief.nl/recycleweek/ zijn deze activiteiten te vinden.” Er is een beperkt aantal voorleesboekjes weg te geven, dus op is op.

Over Wecycle

Wecycle is een landelijke campagne van Stichting OPEN en Stichting Lightrec die consumenten en bedrijven moet aanzetten om elektrisch afval en energiezuinige verlichting gescheiden in te leveren bij een van de 13.000 Wecycle-inleverpunten. Ruim 180 van deze punten zijn kinderboerderijen. Hier kunnen mensen kleine afgedankte elektrische apparaten inleveren. Meer informatie en alle e-waste inleverpunten: wecycle.nl

Meer berichten