Logo deteylinger.nl
<p>| Foto: pr.</p>

| Foto: pr.

(Foto: pr.)
Teylingen

VluchtelingenWerk zoekt nieuwe vrijwilligers

Teylingen • VluchtelingenWerk Teylingen is op zoek naar nieuwe vrijwilligers, die vluchtelingen op weg willen helpen in hun nieuwe gemeente. 

Je leven zal maar bedreigd worden, door oorlog, omdat je christen bent, homo of een afwijkende mening hebt. Soms zien mensen geen andere uitweg dan hun land ontvluchten. Ze laten alles achter: hun familie, vrienden en bezittingen. Ze zoeken bescherming in een land dat hun volkomen vreemd is, waar ze niemand kennen.  

Hulp

Weer opnieuw moeten beginnen in een onbekende gemeente in een onbekend land waar communicatie nog moeizaam verloopt; er komt veel op vluchtelingen af zodra zij zich in een gemeente vestigen. Vrijwilligers van VluchtelingenWerk Teylingen helpen deze mensen op weg in de gemeente. Van het invullen van formulieren tot het helpen bij inschrijving bij de huisarts, basisschool of gemeente. Alle hulp is erop gericht dat vluchtelingen weer de regie over hun eigen leven krijgen en zelfredzaam worden. De hulp van vrijwilligers van VluchtelingenWerk is voor de vluchtelingen van onschatbare waarde.

VluchtelingenWerk Teylingen is op zoek naar mensen die zich betrokken voelen bij vluchtelingen, die nuchter en daadkrachtig zijn, kunnen omgaan met een computer, minimaal één dagdeel per week beschikbaar zijn en een portie doorzettingsvermogen hebben. Vrijwilligers worden onderdeel van een gezellig en betrokken team van vrijwilligers, en krijgen cursussen en trainingen, en professionele ondersteuning. 

Interesse? Bel of mail voor een afspraak met Rosa Brink, Teamleider VluchtelingenWerk Teylingen. Zij is te bereiken op rbrink@vluchtelingenwerk.nl of via 0252 216213.

Meer berichten