Kim Meijsen.
Kim Meijsen. Foto: pr./Sven van der Vlugt

Lekker lezen, tips van de bieb!

Algemeen Regio

tip • De 87ste Boekenweek (9 tot en met 18 april) is een ode aan de eerste liefde. Dit thema komt terug in de boekentips. Kim Meijsen, medewerker in de frontoffice, geeft vier lezenswaardige tips rond dit thema en eert hiermee meteen een van onze grote eerste liefdes: de liefde voor het lezen.

De zon is ook een ster | Nicola Yoon

De wegen van Natasha en Danie¨l kruisen elkaar in New York op de dag dat Natasha zal worden uitgezet naar Jamaica. Is het het toeval of het lot dat hen samenbrengt op deze allesbepalende dag?

Nicola Yoon is mijn favoriete youngadultauteur en dit is wat mij betreft haar mooiste boek. Het persoonlijke verhaal van Natasha en Daniel wordt prachtig verweven met hun familiegeschiedenissen die teruggaan naar Jamaica en Zuid-Korea.

Meester van de zwarte molen | Otfried Preussler

Elke lezer heeft dat ene boek waardoor ze echt een lezer werden. Dit spannende boek was dat voor mij: mijn ‘eerste liefde’. 

Krabat wordt molenaarsleerling, maar de molenaar blijkt Meester in de zwarte toverkunst te zijn. Weglopen kan niet en Krabat wordt één van de twaalf knechten die de molenaar moeten gehoorzamen. Krabat probeert niet te vluchten, maar kiest een andere weg naar de vrijheid...

10 minuten 38 seconden in deze vreemde wereld | Elif Shafak

Als je doodgaat, blijft het brein nog 10 minuten en 38 seconden actief. In deze laatste minuten denkt Tequila Leila, zoals haar klanten haar noemden, terug aan de vijf vrienden die ze in haar leven heeft gemaakt. Ondertussen doen haar vrienden er alles aan om haar een waardige rustplaats te geven.

De realiteit waar Elif Shafak over schrijft is misschien niet mooi, maar haar woorden geven alles een gouden randje. 

Extra leestip:

Een lied voor Achilles | Madeline Miller

Zo persoonlijk, intiem en ontroerend is de Ilias nog nooit geweest. 

Achilles staat bekend als ‘de beste onder de Grieken’, een echte held, terwijl zijn zachtaardige vriend Patroclus vaak wordt vergeten. Ze groeien samen op en raken onafscheidelijk, maar ze weten niet dat een wreed lot hen tot het uiterste zal testen en een afschuwelijk offer zal vragen.

Uit de krant