Logo deteylinger.nl
Foto: pr.
Sassenheim

Beschuit met muisjes op de kinderboerderij

Sassenheim • Vorige week werd er nog gerouwd op de kinderboerderij in Park Rusthoff, omdat de mannetjespauw plotseling was overleden. Op donderdag sloeg de stemming echter om, want in het pauwennest kwamen twee eieren uit.

De twee jonge pauwtjes sprongen vrolijk in het rond en werden gelukkig snel gevangen door medewerkers van de kinderboerderij. Er lagen namelijk vijf eieren in het nest en de kans was zeer groot dat de twee reeds geboren pauwtjes ten prooi zouden vallen aan meeuwen, kauwen of andere natuurlijke vijanden. Inmiddels zitten ze veilig met hun moeder in het kippenhok. Van de vijf eieren zijn nu dus de andere drie in veiligheid gebracht en worden deze uitgebroed door een kip. “We zijn heel blij dat de overleden pauw Coco voor nageslacht gezorgd heeft en we hopen natuurlijk dat er een mannetjes pauw bij zit,” laten de vrijwilligers van de Saksenhoeve weten.

Nadat de pauweneieren door de kip uitgebroed zijn zullen de pauwen constant in de buurt van de kip blijven omdat ze denken dat de kip hun moeder is. De kip was namelijk het eerste levende wezen dat ze na hun geboorte zagen. Ook al zijn de pauwen straks vier maal zo groot dan hun ‘adoptiemoeder’.

Meer berichten