Deelnemers vorig jaar tijdens het interactieve thematheater in de kampvuurkuil.| Foto: Mirthe Gautier.
Deelnemers vorig jaar tijdens het interactieve thematheater in de kampvuurkuil.| Foto: Mirthe Gautier.

Teylingse Scouts actief op Regionale Scouting Wedstrijden

Algemeen

Kampeerterrein ‘Het Naaldenveld’ in de bossen van Aerdenhout vormt van vrijdag 5 tot en met zondag 7 april het decor van de Regionale Scouting Wedstrijden (RSW). Vanuit de gehele regio zullen 350 scouts in de leeftijd van 11 tot 15 jaar in groepjes op het terrein kamperen en activiteiten ondernemen. Ook de leden van de scoutinggroepen Scojesa uit Sassenheim en Boerhaave uit Voorhout zullen deelnemen.

Al tientallen jaren is de ‘RSW’ een begrip bij scouts in de regio en is het evenement voortijdig uitverkocht. 

‘Niet zozeer door het competitieve element, maar vooral het vooruitzicht van zelfstandig een weekend kamperen en plezier maken’, legt hoofd programma Karin de Jong uit. ‘Het voelt misschien een beetje als een kamp zonder hun vertrouwde begeleiding en daarom is het vast zo populair!’ 

Ondertussen zijn er dat weekend wel een slordige 150 vrijwilligers actief om de activiteiten in goede banen te leiden, te jureren en te zorgen dat de kinderen een beetje op tijd in hun tent liggen. Het opzetten van die tent en koken doen ze allemaal zelf, dat zijn zaken waarmee ze punten kunnen verdienen. Karin: ‘En wat ook mee telt is een uitgebreid spellenparcours op zaterdag en de thema-aankleding die ze van tevoren maken en meenemen.’ Binnen dat thema, dit jaar ‘de Elementen uit Balans’, zullen de scouts dus van kabelbanen vliegen, levend stratego spelen en een ingewikkelde speurtocht lopen. Alles om op zondagmiddag te horen of ze bij de zes groepjes met de meeste punten horen, die zich vervolgens met het Pinksterweekend in Baarn mogen melden voor de landelijke wedstrijden. ‘Het belooft wel weer een spektakel te worden als ik kijk naar alle voorbereidingen van de thema- en spellenteams. Nu nog een lentezonnetje en dan weet ik zeker dat we het hele weekend alleen maar blije gezichten zien!”

Uit de krant