Afbeelding
Foto: COBRASoft

Plaats voor ondernemers bij Broodfondsen in de Bollenstreek

Algemeen

In de Bollenstreek is bij Broodfondsen nog plaats voor ondernemers. Daarom organiseren ze op woensdag 10 april in De Loft (Heereweg 345) te Lisse een bijeenkomst voor ondernemers die arbeidsongeschikt worden en zonder werk geen inkomen meer hebben. De bijeenkomsten zijn als het ware een ‘solidaire vangnet voor en door ondernemers bedacht.’ Hierin steunen zij elkaar bij ziekte met schenkingen. 

Vertrouwd principe

Het idee van ieder Broodfonds is eenvoudig: deelnemers kennen en vertrouwen elkaar. De maximaal vijftig deelnemers zetten elke maand een vast bedrag opzij op een persoonlijke bankrekening. Zodra een van hen arbeidsongeschikt raakt en minder of geen inkomen meer heeft, maken alle anderen schenkingen over. Bij elkaar vormen die kleine bedragen een maandinkomen voor de zieke. Het geld dat deelnemers niet schenken, blijft van henzelf.

Sterk netwerk

In Nederland zijn sinds 2011 al 662 Broodfondsen opgericht door 30.700 ondernemers. Het uitgangspunt van alle Broodfondsen is elkaar helpen als het nodig is. In een Broodfonds kennen deelnemers de mensen die zij steunen. Samen maken zij een aantal basisafspraken, die het eenvoudig en betaalbaar houden. Zij organiseren daarvoor jaarlijks een paar bijeenkomsten. Met regelmaat ontstaan er mooie zakelijke initiatieven in Broodfondsen.

Nieuwsgierig?

Een Broodfonds is er voor ondernemers met en zonder personeel, met VOF of BV en voor allerlei beroepen. Op de informatieavond kunnen vragen gesteld worden over het Broodfonds. De avond is er ook voor mensen die een groep zoeken om bij aan te sluiten of zelfs een Broodfonds willen starten. Een kort filmpje met uitleg staat op de website www.broodfonds.nl. Op deze site kunt u zich ook aanmelden. De informatieavond start om 19.30 uur, inloop vanaf 19.00 uur. 

Uit de krant