Afbeelding

24/7 paraat: Het Regionaal Aanmeldpunt verbetert zorgtoegang

Algemeen

Het Regionaal AanmeldPunt (RAP) 24/7 paraat om verwijzers te ondersteunen Zo regelen we dat cliënten zo snel mogelijk de juiste (vervolg)zorg op de juiste plek krijgen.

Vanaf 2 april staat het vernieuwde RAP voor verwijzers klaar. RAP staat voor Regionaal Aanmeldpunt, een plek waar verwijzers hun zorgvraag kwijt kunnen. Het vernieuwen van het regionaal aanmeldpunt is een mooie ontwikkeling in de regio Zuid-Holland Noord (ZHN) voor verwijzers en vooral voor hun cliënten.

Inspelen op zorgaanvragen van verwijzers

Het RAP bestaat uit zorgbemiddelaars van verschillende zorgorganisatie, die nauwer gaan samenwerken als hét aanmeldpunt voor verwijzers binnen de regio. Het RAP is het Regionaal AanmeldPunt voor de coördinatie van en de inzage in de beddencapaciteit voor WLZ-crisis, IBS en ELV voor de regio Zuid-Holland Noord. Zo ontstaat er een beter overzicht van beschikbare bedden, kunnen we direct inspelen op de zorgvragen van verwijzers en krijgt de cliënt de juiste (vervolg)zorg.

Krachten bundelen

“Het vernieuwde RAP-team is een mooie ontwikkeling in de overkoepelende samenwerking binnen de zorg in onze regio. Vanuit Marente en ActiVite.zijn we vooral trots dat we dit nu met vereende krachten mogelijk hebben gemaakt.” zeggen Heidi van den Brink, bestuurder Marente en Anne Veldhof, voorzitter RvB ActiVite. ‘Zo bereiden we ons voor op de toekomst, waarbij het vinden van passende en beschikbare capaciteit steeds meer een uitdaging wordt met de toenemende vergrijzing.”

Juiste zorg op de juiste plek

“Het belangrijkste is om de zorgaanvragen van verwijzers snel op te kunnen pakken, zodat cliënten de juiste zorg op de juiste plek krijgen. Belangrijk daarbij is de 24/7 bereikbaarheid van het RAP. Overdag staan er twee toegewijde RAP-triagisten paraat (WLZ-crisis, ELV en IBS). Buiten kantooruren zijn triagisten beschikbaar voor eventuele crisissituaties (WLZ-crisis en IBS). Deze 24/7 beschikbaarheid stelt ons in staat om verwijzers op elk moment te ondersteunen, benadrukken Richard Siere en Carola van den Oever, teamleiders RAP.”

Uit de krant