De gemeenteraad beslist op 25 april over de verhuizing van STV naar Sportpark Roodemolen. | Foto: Laurens Wolthaus
De gemeenteraad beslist op 25 april over de verhuizing van STV naar Sportpark Roodemolen. | Foto: Laurens Wolthaus

Game, set en match voor Roodemolen

Algemeen

Het sportpark Roodemolen zal over de realisering van de geplande herinrichting de gemeenteraad niet meer verder hoeven te masseren. Als één team klonk ‘win-win-situatie’ uit de monden van de fracties in de raadscommissie Welzijn. Daarmee is het jarenlange gedoe van het invoegen van de tennisvereniging STV op het park tot een einde gekomen.

Door Nico Kuyt

Het werd een uitputtingswedstrijd die in de voormalige zelfstandige gemeente Sassenheim begon, veel blessures kende, en naar het nu op lijkt, dit jaar zijn einde zal krijgen. 

De verplaatsing van de STV van de Bloementuin in het centrum naar het sportpark werd een moeizame wedstrijd waar een gang naar de rechter en Raad van State niet werd geschuwd. Speelde de gemeente wel volgens de regels? Heeft de gemeente alleen een inspanning of een verplichting om die moeizame plek voor de tweede fase van de verplaatsing te realiseren? Uitbreiding voor die tweede fase rondom het sportpark was er niet, dus gesprekken werden gevoerd met de voetbal en de beheersstichting voor een herschikking. En die werd gevonden. 

‘De belangrijkste obstakels zijn nu uit de weg. Het is nu of nooit om het nu te realiseren’, warmde afgelopen maandag Ted van Velzen, de voorzitter van de Stichting Exploitatie Sportpark de Roodemolen, de commissieleden.

Kunstgras

Er ligt nu een gezamenlijk plan van de voetbal, tennis, stichting en Sportraad. Door het vervangen van twee natuurgrasvelden door kunstgras ontstaat er ruimte voor de nog te realiseren twee tennisbanen en twee kinderbanen van de STV. De totale herinrichting van het sportpark kost circa 3.3 miljoen euro. En dan is het park klaar voor de toekomst. En buiten wat commentaar hier en daar, was er commissiebreed instemming met het plan om zo de huidige negen banen van de tennis te vergroten naar 11 en met nog 2 kinderbanen. Een deel van het park wordt opengesteld voor het publiek. ‘Een sportpark als vitaliteitsplek van Sassenheim waar iedereen meedoet’, spoorde wethouder Reny Wietsma het bewegen aan.

Uit de krant