Wie wint dit jaar de Teylinger Vrijwilligersprijzen? Aanmelden kan van 15 april tot en met 20 mei. | Foto: archief
Wie wint dit jaar de Teylinger Vrijwilligersprijzen? Aanmelden kan van 15 april tot en met 20 mei. | Foto: archief

Nieuwe kansen op de Teylinger Prijzen in 2024

Algemeen

Van 15 april tot en met 20 mei kan er weer aangemeld worden voor de Teylinger Vrijwilligersprijzen. Gebruik daarvoor het aanmeldingsformulier op de website van Welzijn Teylingen. Er komt geen tweede periode dit jaar. Dus wees er snel bij! De Teylinger Prijzen van de gemeente Teylingen zijn bedoeld om de inzet van vrijwilligers of inwoners zichtbaar te maken en te waarderen. Meedingen naar de prijzen kan door initiatieven of projecten van vrijwilligers of inwoners aan te melden. 

Van alle aanmeldingen wordt na de sluitingsdatum een shortlist van zeven genomineerden gemaakt. Met deze genomineerden wordt een gesprek met de jury gepland, waarin zij meer kunnen vertellen over de impact op mensen of samenleving. Uiteindelijk kiest de jury drie winnaars. De eerste prijs bestaat uit de Teylinger Trofee en een geldbedrag van €1250. De tweede prijs levert €500 op en de derde prijs €250. Daarnaast worden de genomineerden via de kranten en de socials en met een vlog in de spotlights gezet. In september krijgen inwoners ook de gelegenheid om op hun favoriet te stemmen; de winnaar daarvan krijgt de Publieksprijs van 250 euro. Vrijwilligers van alle genomineerden worden in oktober uitgenodigd voor het vrijwilligersfeest, waar ook de prijzen worden uitgereikt.

Aanmelden

Voor aanmelden gebruik je het formulier op de website van Welzijn Teylingen. Deze is te vinden onder de nieuwspagina van de website. De prijzen worden toegekend aan initiatieven, projecten of activiteiten van een groep vrijwilligers of inwoners. De vrijwilligersorganisatie of initiatiefgroep is actief binnen Teylingen en de inzet komt hoofdzakelijk ten goede aan de Teylinger samenleving. Het project of de activiteit die genomineerd wordt, is al gerealiseerd. Voor de beoordeling hanteert de jury twee criteria: impact op mensen of samenleving en de mate waarin het project of het initiatief inspirerend is (vernieuwend, motiverend, enthousiasmerend, etc.).

Inspiratie opdoen

In 2023 werden de prijzen gewonnen door Elsgeesterhof voor hun duurzame en sociale inzet, de Forwodians voor het realiseren van een buitencourt, en Teylingen Schoon voor hun beleidsbeïnvloeding inzake preventie van zwerfafval. De publieksprijs werd gewonnen door de Voedsel(buurt-)kast in Voorhout. Bekijk hun initiatieven hier de vlogs. Van de overige genomineerden zijn ook vlogs gemaakt.

Meer weten over de Teylinger Prijzen? Neem contact op met Maria Zwart, m.zwart@welzijnteylingen.nl.

Uit de krant