Logo deteylinger.nl
<p>Arie Plug aan het werk op Koudenhoorn. | Foto: pr.</p>

Arie Plug aan het werk op Koudenhoorn. | Foto: pr.

(Foto: pr.)
Warmond

Schilderij Arie Plug op poster van Kunstweek Warmond

  Cultuur

Warmond • Een schilderij van de Noordwijkse kunstenaar Arie Plug siert dit jaar de poster van de Kunstweek Warmond, die begin november plaatsvindt. Zijn werk is uitgekozen uit de schilderijen die op 28 augustus gemaakt werden op het eiland Koudenhoorn.

Arie Plug was één van de deelnemers aan de sessie in de buitenlucht, eind augustus op Koudenhoorn. Kunstschilder Nicoline Heemskerk, lid van de kunstweekcommissie, had hiervoor verschillende kunstenaars uit de regio uitgenodigd. De dag leverde prachtige schilderijen op. Het schilderij van Arie Plug gaf een mooi beeld van Warmonds natuur én was het best geschikt voor op de poster. Alle schilderijen zijn te bewonderen tijdens Gluren bij de Buren.

Droom

Plug wilde op zijn veertiende al kunstenaar worden, maar kreeg het advies om graficus te worden, omdat een leven als kunstschilder een onzekere toekomst zou betekenen. Na zijn pensioen is hij zich volledig op schilderen gaan richten en volgde hij verschillende opleidingen, zoals The Famous Artist School. Hij exposeert vaker in de regio.

Warmond Utopia

De voorbereidingen voor de Kunstweek - die dit jaar plaatsvindt van vrijdag 5 tot en met zondag 14 november - zijn in volle gang. De organisatie hoopt dat veel onderdelen weer gewoon door kunnen gaan. Het thema is dit jaar Warmond Utopia. Zoals altijd is Gluren bij de Buren onderdeel van de kunstweek. Daarvoor wordt de Dorpsstraat omgetoverd tot één lange galerie: een groot aantal ramen van woonhuizen en winkels wordt ingericht als expositieraam.

Deelnemen

Er is nog ruimte voor deelnemers aan Gluren bij de Buren. Kunstenaars die recent werk willen exposeren, kunnen zich tot uiterlijk 17 oktober aanmelden via info@nicoline-heemskerk.nl. Zij kunnen kunstwerken laten zien waarin ze hun Warmondse of persoonlijke Utopia verbeelden.

Kunstenaars kunnen twee tot drie kunstwerken inzenden. Voorwaarde is dat deze niet eerder getoond zijn tijdens Gluren bij de Buren. De organisatie wijst deelnemers een adres toe waar het werk tentoongesteld wordt. De kunstwerken blijven hangen tot en met 21 november, dus één week langer dan de Kunstweek.

Meer berichten