Logo deteylinger.nl
Foto:
Teylingen

Kom tuintegels ruilen voor gratis plantjes

  Duurzaam & Groen

In het weekend van 14 en 15 mei wordt in de Duin- en Bollenstreek weer de Steenbreek actie georganiseerd. Op deze dagen kun je de tegels uit je tuin inruilen voor gratis plantjes bij de aangesloten tuincentra.

Minder steen en meer groen is hard nodig. Het vermindert wateroverlast bij hevige regenbuien, maar is ook van belang voor de biodiversiteit. In onze tuinen valt dan ook nog een hoop winst te behalen, aangezien in onze regio meer dan 70% van de tuinen uit steen bestaat. Onder het motto ‘Alle Tuinen Groen in de Duin- en Bollenstreek’ gaan we samen aan de slag om onze tuinen te vergroenen.

Gratis plantjes

Doe mee en haal minimaal twee tegels uit je tuin om meer ruimte voor groen te creëren. Neem deze tegels (je kunt maximaal 10 stuks per huishouden inleveren) op 14 of 15 mei mee naar een van de aangesloten tuincentra en ontvang in ruil daarvoor drie gratis tuinplanten. Deze actie is geldig voor alle inwoners van de gemeenten Katwijk, Noordwijk, Lisse, Hillegom en Teylingen en zolang de voorraad strekt.

Tijdens openingstijden kun je bij een van de volgende tuincentra terecht: Tuincentrum de Uiver - Katwijk; Tuincentrum de Mooij - Rijnsburg; Florajoy - Rijnsburg; Tuinextra - Noordwijk. Houd hierbij wel de coronamaatregelen in acht en volg de instructies van het personeel.

Voor inspiratie, tips en andere acties om je te helpen ook jouw tuin nog groener te maken, kun je terecht op de actiepagina van De Groene Uitdaging www.degroeneuitdaging.nl/alletuinengroen

Woon je in Lisse, Noordwijk, Teylingen of Hillegom? Vergeet dan niet om je gewipte tegels ook te registreren voor het NK Tegelwippen via nk-tegelwippen.nl om zoveel mogelijk tegels met jouw gemeente te scoren.

Meer berichten