Tuinambassadeur John van Velzen en wethouder Heleen Hooij (m) bezoeken de tuin van Els de Groot.
Tuinambassadeur John van Velzen en wethouder Heleen Hooij (m) bezoeken de tuin van Els de Groot. Foto: pr./Sven van der Vlugt

Wethouder Hooij op de pedalen tijdens ‘Fiets zoekt Groen’

Duurzaam & Groen Sassenheim

Teylingen • Wethouder Heleen Hooij bezocht op 3 juli de tuinambassadeur John van Velzen (Sassenheim) tijdens de fietstocht ‘Fiets zoekt Groen’ door de Duin- en Bollenstreek. Hiermee vragen zij aandacht voor het effect van groen op gezondheid en omgeving.

‘Fiets zoekt groen’ is een onderdeel van de campagne ‘Alle tuinen groen’. Onder de vlag ‘Allen tuinen groen’ organiseren de gemeenten in de Bollenstreek verschillende acties zoals: Tuinambassadeurs, NK-tegelwippen, Steenbreek, Winactie tuinpakket, Duurzame fietsroute, Groenmarkt. De campagne maakt inwoners bewust van de invloed die zij met groen hebben op hun omgeving. 

Wethouder Heleen Hooij hoopt dat de route deelnemers inspireert: “Wat leuk dat onze tuinambassadeurs ook in deze route zitten. Ik hoop dat de route inwoners op ideeën brengt om groen toe te voegen. En de tuinambassadeurs zijn altijd bereid om inwoners met hun kennis op weg te helpen naar meer groen in de tuin of op het balkon.”

Lekker leven

Meer groen in het dorp verbetert het milieu, helpt voor een rijke biodiversiteit, vermindert luchtvervuiling, zorgt voor waterberging, dempt geluidshinder en geeft koelte in warme periodes. Daarnaast zorgt het contact met de natuur voor meer geluk en verbinding met elkaar. 

Krachten bundelen

De Bollenstreekgemeenten werken binnen de campagne ‘Alle tuinen groen’ samen met het Instituut voor Natuur- en Milieueducatie (IVN), NME De Groene Bol, Lisse Duurzaam en De Groene Uitdaging. 

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant