Logo deteylinger.nl
Jacqueline Bader (links) en Ingrid Verdegaal (rechts) in de Zelfoogsttuin Elsgeesterhof.
Jacqueline Bader (links) en Ingrid Verdegaal (rechts) in de Zelfoogsttuin Elsgeesterhof. (Foto: pr.)
Regio

Al fietsend op ontdekkingstocht tijdens Fiets Zoekt Groen

  Duurzaam & Groen

Regio • Inwoners konden op zaterdag 3 juli tijdens Fiets Zoekt Groen op ontdekkingstocht langs de groene pareltjes van de Duin- en Bollenstreek. In totaal waren er 25 locaties te bezoeken: van een bezoek aan de tuinen van de tuinambassadeurs tot aan een wandeling van De Groene Bol op het Landgoed Keukenhof.

Groen verbindt en doet een mens goed. Dat bleek ook uit de enthousiaste reacties van de bezoekers. “We hebben een heerlijke fietstocht gemaakt. Heel veel inspiratie opgedaan en mooie ontmoetingen gehad,” zo liet een van de deelnemers weten. En dat was onder andere het doel waarvoor deze fietstocht werd georganiseerd, elkaar inspireren om ook met groen aan de slag te gaan, in je eigen tuin of buurt. 

Tuinambassadeurs

In onze streek zijn al zoveel mooie groene initiatieven en de initiatiefnemers op de route vertelden dan ook vol enthousiasme over hun groene projecten. Ook de tuinambassadeurs waren vertegenwoordigd om vragen over een groene tuin te beantwoorden. Tuinambassadeur John van Velzen kreeg bijvoorbeeld veel vragen over soorten planten en ook over het aanleggen van een groene tuin. “Nu ben ik natuurlijk geen hovenier, maar vooral tuinavonturier dus kon ze wel wat tips en tricks geven.” Wil je ook hulp van een tuinambassadeur om jouw tuin te vergroenen? Mail dan naar tuinambassadeurs@degroeneuitdaging.nl..

Route

Ook de grotere initiatieven waren te bezoeken. Zoals de nieuwe locatie van Zelfoogsttuin Elsgeesterhof in Voorhout, waar je even kon uitrusten met een kopje koffie en zelfgebakken koekjes. Ook de grotere locaties zoals Huys D’EVER, NME De Groene Bol en Het Julianapark lagen op de route. Het kersverse Julianapark in Hillegom kreeg dan ook veel leuke reacties “Hoe hebben jullie dit voor elkaar gekregen?” en “Prachtig om in een ‘oude’ wijk zo’n park te zien!”.

De ene locatie kreeg meer bezoekers dan de anderen, maar al met al kunnen we deze eerste Fiets Zoekt Groen als een succes beschouwen. Dit evenement werd georganiseerd De Groene Uitdaging, NME De Groene Bol, Lisse Duurzaam, de deelnemende locaties en de Duin- en Bollenstreek gemeenten. Bijna alle locaties zijn ook na Fiets Zoekt Groen te bezoeken. Kijk op www.degroeneuitdaging.nl/fietszoektgroen voor de reguliere openingstijden en bezoekmogelijkheden. 

Meer berichten