Logo deteylinger.nl
Ad Alblas. | Foto: archief De Leydenaer
Ad Alblas. | Foto: archief De Leydenaer (Foto: pr.)

Ad Alblas nieuwe predikant PG Warmond

  Geloof & Religie

Warmond • Dominee Ad Alblas is op zondag 13 januari als nieuwe tijdelijke predikant geïnstalleerd in de protestantse gemeente Warmond. Alblas (66) was voorheen dertig jaar predikant in de Hooglandse kerk in Leiden.

PG Warmond zat sinds het najaar tijdelijk zonder vaste dominee na de verhuizing van dominee Riegonda van Welie - Kaai. Zij ging na 8,5 jaar als voorganger in Warmond, aan de slag in Bussum.

De commissie kwam uit bij Ad Alblas, woonachtig in Oegstgeest, om als 'interim' voor te gaan. De dominee ging in 2017 met emeritaat, maar verzorgde de afgelopen maanden al enkele keren een dienst in de kerk aan de Herenweg.

Bouwen aan de toekomst

"In Ad vonden wij een voorganger met inspiratie, enthousiasme die veel kan betekenen in het pastoraat en binding tussen mensen," zegt waarnemend voorzitter Paula Warmerdam. "Hij koos voor de komende tijd het thema 'Kerk zijn we met elkaar' en dat spreekt iedereen erg aan. Samen moeten we bouwen aan de toekomst, de schouders eronder en vertrouwen hebben in elkaar, en nieuwe kansen. Ad houdt met zijn ervaring en open benadering de deuren open voor iedereen in de maatschappij en dan specifiek in Warmond en omstreken."

Alblas begon in 1987 als wijkpredikant in Leiden. Voor zijn werk ontving hij in 2015 de Leidse erepenning.

Meer berichten