Logo deteylinger.nl
Foto: pr.
Voorhout

Nieuwe urnengraven bij de Kleine Kerk

  Geloof & Religie

Voorhout • De afgelopen week is er hard gewerkt aan de plaatsing van urnengraven en urnennissen (columbarium) op de begraafplaats bij de Kleine Kerk. Een gegeven is dat het aantal crematies de laatste jaren flink stijgt. Tot nu toe bood de begraafplaats geen mogelijkheden om op een waardige wijze urnen te begraven of bij te zetten in een nis.

In maart van dit jaar heeft een werkgroep de haalbaarheid en de financiële consequenties onderzocht. Dit heeft geresulteerd in de aanschaf van 5 urnengraven en 10 urnennissen. Deze zijn geplaatst in het perk aan de rechterzijde van het kerkgebouw en vormen daarmee één geheel met de overige graven.

Voor wat betreft het columbarium is gezocht naar een uitvoering die past in de karakteristieke omgeving én bij het kerkgebouw. Uiteindelijk is er gekozen voor model ‘Honingraat’. Voor zowel de urnengraven als het columbarium geldt dat er altijd een wissel(dek)steen beschikbaar is waarop een tekst kan worden gegraveerd. Vanaf heden zijn de urnengraven en het columbarium dus beschikbaar voor uitgifte. Meer informatie is beschikbaar via Jan Mosselman door een bericht te sturen naar begraafplaats@kleinekerk.nl.

Meer berichten