Afbeelding
Foto: pixabay

Prijzen van koopwoningen in Teylingen flink gestegen

Huis & Geld

Teylingen • In Sassenheim, Voorhout en Warmond werden in het laatste kwartaal van 2018 nog altijd weinig woningen aangeboden. De prijzen stegen wel.

Dat blijkt uit de rapportage van De Leeuw Groep uit Rijnsburg. Zij doen al jaren onderzoek naar de woningmarkt in onder andere de Duin- en Bollenstreek.

Sassenheim

In Sassenheim steeg het aanbod licht, vooral in de segmenten tussenwoningen, hoekwoningen en appartementen. Ondanks deze beperkte toename van het aanbod bleef de krapte groot en daarmee bleef de druk op de prijzen in stand. De prijzen voor de verkochte tussenwoningen lagen in het vierde kwartaal van 2018 op een recordhoogte van iets meer dan 330.000 euro. Ook in het segment van twee-onder-een-kapwoningen (575.000 euro) en vrijstaande woningen (1.000.000 euro) werden de prijsrecords verbroken. Veel woningtypen stonden niet langer dan drie tot vier weken op de markt.

Voorhout

Ook in Voorhout stegen de prijzen van de tussenwoningen, ondanks dat er een toename van het aanbod werd gemeten. Er kwamen meer tussenwoningen in verkoop, maar er werden er ook meer verkocht. Daarnaast vallen de hoge verkoopprijzen van de Voorhoutse appartementen op. De gemiddelde meterprijs lag met 3.300 euro op het op één na hoogste niveau van de Bollenstreek. Alleen in Noordwijk is de prijs per meter nog hoger. Bij de vrijstaande woningen in Voorhout én Warmond is juist een tegenovergestelde trend zichtbaar. Het aanbod aan vrijstaande woningen is zo groot dat er nog steeds sprake is van een kopersmarkt, waarin verkopers hun woning zeer realistisch moeten prijzen en zelfs dan geduld moeten kunnen opbrengen.

Warmond

Daarnaast is in Warmond wel een groot tekort aan betaalbare woningen, rapporteert De Leeuw. "Warmond is en blijft een nichemarkt met een voor de regio buitengewoon hoog prijsniveau. In het dorp worden elke maand hooguit enkele woningen verkocht en appartementen en tussenwoningen worden niet of nauwelijks aangeboden. De krapte voor deze woningtypen is groot, maar ook de krapte voor twee-onder-een-kappers is opmerkelijk."

Uit de krant

Uit de krant