Samenwerken stond centraal bij de spelen op de strandsportmiddag van de bruggers van het RLS.
Samenwerken stond centraal bij de spelen op de strandsportmiddag van de bruggers van het RLS. Foto: pr.

Brugklassers genieten van sportmiddag op het strand

Onderwijs Sassenheim

Sassenheim • De 126 brugklasleerlingen het Rijnlands Lyceum Sassenheim hebben op dinsdag 7 september een zonnige sportmiddag gehad bij Langevelderslag. 

“De sportmiddag maakte deel uit van de wenweken voor alle brugklassers. Leerlingen van vwo6 die het vak ‘Bewegen, Sport en Maatschappij’ volgen, begeleidden de spelen waarvan een aantal in een challengevorm waren gegoten. Zo speelden de leerlingen levensgroot boter–kaas-en-eieren, volleybal en voetvolley, en deden een water- en vuuropdracht,” vertelt dhr. B. Lürsen, afdelingsleider van klas 1 van het RLS.  

Bij alle spelen stond samenwerken en kennismaken met elkaar, met de mentoren en met de school centraal. “In de wenweken is voortvarend van start gegaan: de leerlingen deden een speurtocht door school, leerden huiswerk plannen, volgden de eerste lessen en installeerden hun laptop. Alle tijd was er om ervaringen en indrukken met de mentor, peter en meter te delen.”

Op de laatste dag van de wenweken dansen de brugklassers op hun eigen feestavond. Daarna start ook voor hen het gewone rooster.

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant