| Foto: pr.
| Foto: pr.

Sloopvergunning aangevraagd voor Villa Rusthoff

Politiek Sassenheim

Sassenheim • Er is een vergunning aangevraagd voor de sloop van Villa Rusthoff aan de rand van het gelijknamige park.

Eigenaar H&B Bouw heeft het voornemen om de villa aan Hoofdstraat 222 te slopen. Eerder werden er in de commissies vragen over gesteld aan wethouder Bas Brekelmans. De villa is geen gemeentelijk monument volgens de puntentelling die de gemeente Teylingen hanteert.

Brekelmans gaf aan in gesprek te gaan met eigenaar om te kijken of er nog originele onderdelen behouden kunnen blijven. "Het pand verkeert in een dusdanig slechte staat, dat dat economisch niet haalbaar is," zegt directeur Harry Bakker van H&B Bouw in een reactie daarop.

Gesprek

"Er ligt momenteel een eerste schetsontwerp en we zijn in gesprek met de gemeente, de Teylingen Ondernemers Vereniging (TOV), de Vrienden van Park Rusthoff, het beheer van het park en de Stichting Oud Sassenheim (SOS). We staan open voor ieders mening." Of er opnieuw een villa op de parklocatie komt, wil Bakker nog niet zeggen.

Wanneer de eventuele sloop gaat plaatsvinden, is ook nog niet bekend. Bakker: "Het plan is nog maar in een eerste fase".

Reactie wethouder

In een reactie laat wethouder Bas Brekelmans weten: "Ik ben inderdaad in gesprek met H&B Bouw over wat er teruggebouwd wordt op die plek. Onderwerp van gesprek is onder meer te bezien of er mogelijkheden zijn dat bepaalde stijlelementen die Villa Rusthof had, ook terug kunnen komen in de nieuwbouw".

Uit de krant