Logo deteylinger.nl
De Bisschopslaan met de hoge bomen aan weerszijde is een van bekendste straten in Warmond. | Foto: pr.
De Bisschopslaan met de hoge bomen aan weerszijde is een van bekendste straten in Warmond. | Foto: pr. (Foto: pr.)
Warmond

Veel protest tegen parkeren op Bisschopslaan en Seminarielaan

  Politiek

Warmond • Twee online petities, die in een paar dagen al honderden keren zijn getekend, een oproep van het Historisch Genootschap Warmelda en een huis-aan-huis flyer van de Vereniging Betrokken Teylingers om vooral je stem te verheffen tegen het voorstel van de gemeente om parkeren mogelijk te maken op deze twee lanen van het voormalig Groot Seminarie maken duidelijk hoe zeer deze parkeerkwestie leeft in het dorp.

De projectontwikkelaar, die in 2017 het gehele complex van het voormalig Groot Seminarie aankocht, is bezig om in Mariengaerde 107 appartementen te realiseren. Voor de bewoners van deze nieuwe appartementen zijn nu tijdelijke parkeerplaatsen aangelegd, maar in het najaar moet er zicht komen op een definitieve oplossing. Daarom wil de gemeente Teylingen in september daarover een definitief besluit nemen, dat vervolgens in commissie en in de raad kan worden besproken. In de voorstellen van B&W wordt tussen de Bisschopslaan en de Seminarielaan een parkeerterrein voor meer dan 100 auto’s aangelegd.

'Cruciale fouten'

“De gemeente heeft bij aanvang van dit project twee cruciale fouten gemaakt. Vanaf het allereerste begin was het parkeren het grote probleem. Dat moet je dan ook als eerste oplossen en niet zoals nu voor je uitschuiven, aldus Hans Goudsmit, voorzitter van de Vereniging Betrokken Teylingers. “Daarnaast had de gemeente de parkeerproblematiek veel breder moeten oppakken dan alleen dit gebied , want parkeren is niet alleen een probleem voor de nieuwe bewoners van Mariengaerde.” De verschillende groepen van bezwaarmakers benadrukken, dat ze zeker niet gezien moeten worden als boze burgers die overal tegen zijn. Ze willen graag met de gemeente om de tafel om tot een duurzame oplossing te komen. Daarom komt de vereniging De Betrokken Teylingers ook met het voorstel om de tijdelijke parkeerplaatsen iets langer in stand te houden om zo tijd te winnen voor het vinden van een werkelijke oplossing. “Ondergronds parkeren is hier eigenlijk de enige echt duurzame oplossing. Blijkt dat niet haalbaar dan zijn er zeker nog andere oplossingen mogelijk, die niet deze twee karakteristieke lanen aantasten," zo meent Goudsmit. “Daarom is het van belang dat Warmonders zich nu zo duidelijk uitspreken. Beide lanen moeten vooral blikvangers blijven in de goede zin van het woord”.

Meer berichten