Logo deteylinger.nl
Foto: pr
Voorhout

Toestemming voor GOM-woningen Torenlaan en Akervoorderlaan

  Politiek

Voorhout • Met 14 stemmen voor en 10 tegen zijn de bestemmingsplannen door de gemeenteraad aangenomen voor GOM-woningen op de Torenlaan tussen de nummers 4 en 6 en burgerwoningen op de Akervoorderlaan 57.

Door Nico Kuyt

Op de Torenlaan was voorheen het agrarische bloembollenbedrijf Molenaar en van Ginhoven B.V. gevestigd. Hier wordt eerste klas bollengrond teruggebracht en drie nieuwe GOM-woningen. Op de Akervoorderlaan is in Lisse brand geweest, waarbij een gedeelte van de bedrijfspanden verloren is gegaan. De eigenaar wil de bedrijfspanden niet meer herbouwen, maar twee woningen realiseren.

Wachten op rapport

De fractie van het CDA, Groen en Leefbaar Teylingen, GroenLinks, Piket en de PvdA stemden tegen. Zij wilden het vaststellen van de bestemmingsplannen aanhouden totdat een rekenkamerrapport het levenslicht zou zien. De rekenkamer buigt op dit moment over de GOM en er moet even een pas op de plaats worden betracht. Zij menen ook dat schade aan de zichtlijnen wordt toegebracht. Volgens de andere fracties dient bestaand beleid gewoon uitgevoerd te worden. Beide initiatieven blijven binnen deze spelregels en daarom akkoord. Ze speelden ook al voordat het rekenkameronderzoek gestart is. De voorstemmers haalden een meerderheid.

In een stemverklaring over de Torenlaan meende Groen en Leefbaar Teylingen dat de ‘grote verliezer het landschap is’ en de fractie Piket stelde dat een ‘cruciale fout gemaakt wordt’. De VVD vond evenwel dat ‘deze gemeenteraad blij moet zijn met dit positief besluit’.

Meer berichten