Logo deteylinger.nl
<p>Wethouders Marlies Volten en Arno van Kempen (staand) ondertekenen de overeenkomst met ontwikkelmanager Stefan van Vliet (rechts). Ontwikkelaar Ewoud Swaak is digitaal aanwezig. | Foto: pr.</p>

Wethouders Marlies Volten en Arno van Kempen (staand) ondertekenen de overeenkomst met ontwikkelmanager Stefan van Vliet (rechts). Ontwikkelaar Ewoud Swaak is digitaal aanwezig. | Foto: pr.

(Foto: pr.)
Warmond

Gemeente tekent overeenkomst over Groot Seminarie

  Politiek

Warmond • Wethouders Marlies Volten en Arno van Kempen hebben op vrijdag 30 april, namens gemeente Teylingen een overeenkomst getekend met Mariëngaerde Warmond Exploitatie BV om de herontwikkeling van het Groot Seminarie in Warmond mogelijk te maken. De monumentale gebouwen op het terrein worden opgeknapt en in oude luister hersteld; het gebouw Kompas wordt gesloopt. Daarvoor komt nieuwbouw Mariënhof in de plaats.

In de overeenkomst zijn afspraken gemaakt over het programma dat bestaat uit woningen en zorgeenheden. Verder staan in de overeenkomst afspraken over de stedenbouwkundige en ruimtelijke voorwaarden die aan de nieuwbouw worden gesteld. En hoe de tuinen, het groen en de openbare ruimte worden aangepakt.

Wijziging bestemmingsplan

De wegen en voetpaden in het gebied worden opnieuw bestraat en de verlichting wordt opgeknapt. De gemeente neemt de wegen, voetpaden langs de Bisschopslaan en de verlichting in het gebied daarna in eigendom over van de ontwikkelaar. De overeenkomst bevat verder afspraken over de procedures die nog gevoerd moeten worden om het plan uit te kunnen voeren, zoals de wijziging van het bestemmingsplan.

Dit alles om te waarborgen dat over een aantal jaren het Groot Seminarie in oude luister is hersteld, het nieuwbouwcomplex Mariënhof is gerealiseerd en er een prettige woon- en leefomgeving is ontstaan; niet alleen voor de bewoners van het Groot Seminarie, maar voor alle inwoners van Warmond en omgeving. Wethouder Marlies Volten ziet goede mogelijkheden voor de woningbouw: “Het woningbouwprogramma is een mix van huur en koopwoningen in verschillende prijscategorieën; een zeer welkome aanvulling op het woningaanbod in Warmond.”

Prachtig gebouw

Het Mariëngaerde is al verbouwd en wordt sinds vorig jaar bewoond. Nu is ook al te zien hoe mooi de tuin en de wandelpaden rondom Mariëngaerde en de kapel worden. Wethouder Arno van Kempen is blij met de op handen zijnde ontwikkelingen: “Mariëngaerde is een prachtig gebouw en rijksmonument. We hadden zorg hoe dit gebouw behouden kon worden. Door dit plan blijft deze parel voor hele lange periode behouden voor Teylingen”.

Participatie

De ontwikkelaar heeft het Groot Seminarie in 2017 aangekocht. Vanaf 2018 werken de ontwikkelaar en de gemeente Teylingen samen aan een plan voor de herontwikkeling. “Het plan is dankzij de inbreng van stakeholders en inwoners van Warmond tot stand gekomen. We zijn bijzonder trots op het integraal plan en willen het dan ook graag uitvoeren” geeft Ewoud Swaak, projectontwikkelaar van het Groot Seminarie, aan. De gemeenteraad neemt op 3 juni een besluit over het plan.

Meer berichten