Logo deteylinger.nl
<p>| Foto: pr./pixabay.com</p>

| Foto: pr./pixabay.com

(Foto: pixabay.com)
Warmond

Gemeente ziet kansen voor appartementen op oude plek ‘de Waaier’

  Politiek

Warmond • Nieuwe woningen en herstel van de historische landschappelijke structuur op de plek van de voormalige basisschool de Waaier in Warmond. Dit zijn mogelijkheden die blijken uit een integrale visie voor nieuwe ontwikkeling die het College van B&W op verzoek van de gemeenteraad heeft laten uitvoeren. ‘De plannen bieden ook kansen voor kwaliteitsverbetering van het gebied grenzend aan de St. Mathiaskerk en het terugbrengen van het historische Leerpad,’ aldus de gemeente.

Basisschool ‘de Waaier’ is al een aantal jaren geleden verhuisd. De voormalige plek van de school aan het Leerpad is daarmee beschikbaar gekomen voor een nieuwe ontwikkeling. Om verder de verkenning in te gaan is de gemeente in gesprek met woonstichting Stek. Stek ziet een mogelijkheid voor de bouw van een appartementencomplex van sociale huurappartementen op deze plek. Appartementen die qua afmeting geschikt zijn voor één of tweepersoonshuishoudens, dus vooral voor starters en senioren.

Wethouder Marlies Volten is enthousiast over de mogelijkheden. “Je zou de plannen kunnen samenvatten als ‘Bouwen voor jong en oud met oog voor het erfgoed’. Het past uitstekend in de doelstelling van het collegeakkoord om nieuw woningaanbod in Teylingen te bevorderen.”

Informatieavond over de visie

Maar zo ver is het nog niet, de plannen zijn in ontwerp en de gemeente wil weten wat de omwonenden en anderen er van vinden. Daarom houdt de gemeente binnenkort een informatieavond over de visie en het beeldkwaliteitsplan. Ook Stek is uitgenodigd om tijdens deze avond een eerste ontwerp te tonen van het appartementencomplex. 

De avond wordt gehouden in de vorm van een ‘inloopavond’, iedereen kan binnenlopen op het moment dat het uitkomt. De omwonenden ontvangen hiervoor binnenkort een uitnodiging. Voor andere belangstellenden kan gemeld worden dat de informatie over de inloopavond binnenkort te vinden is op de gemeentelijke website en in de ‘Teylinger’.

De gemeenteraad is inmiddels geïnformeerd over de plannen. Begin volgend jaar hoopt het college de gemeenteraad een voorstel te doen over de grondexploitatie en de start van de procedure voor een bestemmingsplan. De planning van de uiteindelijke realisatie van het project wordt in 2023 verwacht.

Meer berichten